Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

6.Zητείται η άρση ασυλίας πέντε πρώην υπουργών και ενός βουλευτή6.Zητείται η άρση ασυλίας πέντε πρώην υπουργών και ενός βουλευτή
    Τέσσερεις δικογραφίες που αφορούν υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης και έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έχουν διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην Βουλή.
    Οι δικογραφίες αφορούν τον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον τέως υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό και τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ σήμερα Κώστα Καραγκούνη.
    Αναλυτικότερα, διαβάστηκε στην Βουλή δικογραφία που αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου γιατί σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και την διαθεσιμότητα.
    Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά κ. Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) – όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου.
    Σύμφωνα με επίμαχο φαξ οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του.
    Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2014 οι οικονομικοί εισαγγελείς έλαβαν ανώνυμο φαξ το οποίο ανέφερε ότι στην Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ  Κεφαλογιάννη.
    Tο φαξ αυτό στάλθηκε στην Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να γίνει κάποια προκαταρκτική έρευνα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.
    Άλλη δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών υποστηρίζοντας ότι ανέβαλε στις 16.11.2014 τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναχαικής–ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί  την ασφάλεια των φιλάθλων.
    Όμως, ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αναβολή ήταν προσχηματικός, καθώς η πραγματικότητα  ήταν ότι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω υποχρεώσεων τους στην εθνική ομάδα. Έτσι, με την αναβολή αυτή  ευνοήθηκε η ΑΕΚ και ο πρόεδρος της Δημήτρης Μελισσανίδης.
    Παράλληλα, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών.
    Αντίθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, αφού το επίμαχο πρόσωπο εργαζόταν στο γραφείο του εθελοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου