Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

10.Γιατί έκλεισε το τηλέφωνο στον κ. Καμμένο ο πατέρας του!10.Γιατί έκλεισε το τηλέφωνο στον κ. Καμμένο ο πατέρας του!
Αυτές οι… ‘’εξαιρέσεις’’, που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν, με φοβίζουν. Ιδιαίτερα οι ‘’Ι-4’’.
Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, και ‘’ ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ  ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ’’.
Το τι πλαστό δικαιολογητικό θα συγκεντρωθεί, είναι απερίγραπτο !
Του ΔΗΜ.ΛΟΥΚΑ
    Δύο ταχυτήτων θητεία όσον αφορά την διάρκειά της αλλά και θητεία - προσωρινό αντίδοτο στην μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους, έχει στα υπό επεξεργασία σχέδιά, του ο Υπουργός Άμυνας κ.Καμμενος
    Τους άξονες του υπό εξεταση σχεδιου  περιέγραψε ο κ Καμμένος που ήδη υπέγραψε 1.500 Φύλλα Πορείας στρατευμένων από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ προς Έβρο-νησιά.
Του έκλεισε το τηλέφωνο ο πατέρας του!
    Ο κ Καμμένος περιέγραψε ένα σύστημα μεταθέσεων ουσιαστικά με ηλεκτρονικό υπολογιστή βάσει προσόντων/ειδικότητας με μόνη εξαίρεση τους έχοντες κοινωνικούς λόγους ( ανεργία και ιατρικούς λόγους στο σπίτι, μηδενικά εισοδήματα κλπ) οι οποίοι θα τοποθετούνται κατ εξαίρεση στον τόπο ενδιαφέροντος.      Σήμερα σε αυτούς προστέθηκαν και οι έχοντες πρόβλημα υγείας ( Ι-4). Είπε ότι  κόπηκαν τα ρουσφέτια από αυτήν την σειρά κατάταξης - που έφυγε χθες για τα σύνορα- με στόχο οι μονάδες του Εβρου - νησιών να έχουν πληρότητα 80%. Παραδέχθηκε δε ότι δυσαρέστησε πολλούς , ''αλλά αυτό πρέπει να γίνει'', είπε, αναφέροντας χαριτολογώντας ότι ''ακόμα και ο πατέρας μου μου ...έκλεισε σήμερα το τηλέφωνο''!
    Όσοι από τους νέους της σειράς που κατατάχτηκε και έχουν κοινωνικούς λόγους επιστροφής από τα σύνορα, θα μπορεί να καταθέσει δικαιολογητικά με τους λόγους που θα προσδιοριστούν ακριβώς, με διόρθωση όπου χρειάζεται.
Προς περισσότερη θητεία στην Αθήνα-Νέοι ΟΒΑ
    Το ακριβές μοντέλο δεν έχει βρεθεί και εξετάζονται διάφορα σχέδια: Ένα από αυτά, όπως είπε , είναι να κάνουν 3 μήνες παραπάνω θητεία όσοι δεν πάνε Εβρο -νησιά και θέλουν να μείνουν πχ για την ειδικότητα τους σε Αθηνά ή άλλο τόπο, πέραν των συνόρων. Ενα άλλο σχέδιο είναι η εφαρμογή κάποιου μοντέλου σαν τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ( ΟΒΑ), για αντιμετώπιση της ανεργίας που είναι περίπου 70% στους νέους όπως είπε. Το σχέδιο αυτό θα προβλέπει την παραμονή όποιου θέλει πχ να αποκτήσει εξειδίκευση, ανάλογα με την ειδικότητα που έχει, για κάποιους μήνες στο στράτευμα  και θα αμείβεται με τον μισθό του ΕΠΟΠ
    Ακόμα είπε ότι με δημόσιο και διαφανή τρόπο και βάσει βιογραφικών θα καλέσει νέους με μεταπτυχιακά κλπ σε διάφορες ειδικότητες για να βοηθήσουν όπου υπάρχουν κενα, όπως οικονομολόγους κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου