Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

5.Καταργούνται οι εξετάσεις σε 55 Πειραματικά σχολεία -Η εισαγωγή με κλήρωση5.Καταργούνται οι εξετάσεις σε 55 Πειραματικά σχολεία -Η εισαγωγή με κλήρωση
  
  Οι εξετάσεις για την είσοδο στα Πειραματικά Σχολεία, ήταν ό τι καλύτερο για τους μαθητές που περνούσαν σε αυτά, αφού θα φοιτούσαν σε ΑΡΙΣΤΟ σχολείο, θα έπαιρναν όλα τα εφόδια για να συνεχίσουν στο Πανεπιστήμιο.
    Ήταν Θεσμός!
    Τώρα, τι είδους ‘’κλήρωση’’ θα γίνεται ?
    Μεταξύ των επιθυμούντων ή με βάση τον βαθμό του Δημοτικού ?
    Μα, στο Δημοτικό παίρνουν σχεδόν όλοι ΑΡΙΣΤΑ. Τι είδους κλήρωση θα γίνει ?
    Ελπίζω να καταλάβουν ότι η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν διασφαλίζεται με την προς τα κάτω μείωση του επιπέδου σπουδών και ποιότητας μαθητών. Όπως και να το κάνουμε, όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια.
    Αυτές οι καλαμακίες των αριστερών είναι οι επικίνδυνες…….
    Την κατάργηση των εξετάσεων στα 55 Πειραματικά Σχολεία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.
    Το θέμα, αντίθετα, θα εξεταστεί αν θα ισχύσει για τα πέντε Πρότυπα Σχολεία (Ιωνίδειος, Βαρβάκειος, Ανάβρυτα, Ζωσιμαία, Ευαγγελική Σχολή).
    «Από του χρόνου το θέμα αυτό θα εξεταστεί αναλυτικά», είπε ο υπουργός Παιδείας, ενώ προανήγγειλε ότι, αντί των εξετάσεων, η εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία, για φέτος, θα γίνεται με κλήρωση.
    Ακόμη, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι όποιος μπαίνει με κλήρωση στο Πειραματικό Σχολείο, θα βγαίνει από αυτό χωρίς ενδιάμεσες εξετάσεις ή κληρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου