Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

3.Ο Αυστραλός πρωθυπουργός προανήγγειλε πιο αυστηρούς ελέγχους των μεταναστών3.Ο Αυστραλός πρωθυπουργός προανήγγειλε πιο αυστηρούς ελέγχους των μεταναστών
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ανήγγειλε ότι η χώρα θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες μετά την ομηρία τον Δεκέμβριο σε ένα καφέ του Σίδνεϊ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.
    Το νομικό σύστημα «απογοήτευσε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αμποτ σχεδόν δέκα εβδομάδες αφού ο Ιρανός μετανάστης Μαν Χαρόν Μονίς εισέβαλε σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ και κράτησε ομήρους 18 ανθρώπους επί 17 ώρες.
    Η κοινή έκθεση που εκπόνησε η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές σε σχέση με τον Μονίς ήταν σωστές βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, αν και πρότεινε αλλαγές στην αντιμετώπιση των μεταναστών αλλά και στους όρους για την παροχή υπηκοότητας στους μετανάστες και καταβολής εγγύησης για προσωρινή αποφυλάκιση.
    «Πολύ απλά, αυτό το τέρας δεν θα έπρεπε να είναι στην κοινωνία μας», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός «Δεν θα έπρεπε να του έχει επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση. Δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του όπλο και δεν θα έπρεπε να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί», υπογράμμισε.
    Ο Μονίς ζήτησε άσυλο στην Αυστραλία ένα μήνα αφού έφτασε στη χώρα με επαγγελματική βίζα το 1996, αργότερα έλαβε και την αυστραλιανή υπηκοότητα.
    Όταν κράτησε ομήρους τους 18 πολίτες στο καφέ, ο αυτοαποκαλούμενος σεΐχης που είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, βρισκόταν ελεύθερος αφού είχε καταβάλει εγγύηση καθώς κατηγορούνταν για τον φόνο της πρώην συζύγου του.
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει περιορισμούς στη μετανάστευση και την παροχή κοινωνικών επιδομάτων σε μια έκθεση για την εθνική ασφάλεια που αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα. Από τους 57 Αυστραλούς που ταξίδεψαν πέρυσι στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους οι 55 λάμβαναν κοινωνικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου