Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

4.Χριστοδουλοπούλου: Συνδυασμός κριτηρίων για την απόκτηση ιθαγένειας4.Χριστοδουλοπούλου: Συνδυασμός κριτηρίων για την απόκτηση ιθαγένειας
    Κάποιες δομές υποδοχής μεταναστών θα παραμείνουν «κλειστές», ενώ ο νόμος για την ιθαγένεια θα προβλέπει συνδυασμό απαιτήσεων, δηλώνει σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
    Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η κ. Χριστοδουλοπούλου σημειώνει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μετανάστευση θα διατεθούν για την υποδοχή, τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και την κοινωνική ένταξη.
    Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι ο πρώτος στόχος είναι η αποσυμφόρηση και η βελτίωση των συνθηκών για την Αμυγδαλέζα.
    Ειδικά για την ιθαγένεια σε παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών αναφέρει πως ο νέος νόμος θα περιέχει συνδυασμό κριτηρίων (γέννησης και φοίτησης).
    «Σχεδιάζεται να υπάρχει διπλή πρόβλεψη γέννησης και φοίτησης λίγων χρόνων σε ελληνικό σχολείο, ώστε να πληρούνται οι όροι της κοινωνικής ένταξης. Το να έχει πάει ένα παιδί σε ελληνικό σχολείο εξασφαλίζει ότι και οι γονείς του είναι κάποια χρόνια εδώ, γιατί η κοινωνική ένταξη ενός παιδιού αρχικά εξασφαλίζεται μέσω της οικογένειάς του» αναφέρει, προσθέτοντας:
    «Τα παιδιά, αφού φοιτήσουν σε ελληνικό σχολείο, θα παίρνουν την ιθαγένεια αναδρομικά. Θέλουμε να αποφύγουμε την τουριστική ιθαγένεια, δηλαδή να αποκτά ένα παιδί ιθαγένεια και μετά να γυρίζει στην πατρίδα του και να την επικαλείται όποτε χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου