Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

5.Στην Βουλγαρία μεταφέρει την παραγωγή της ΣΕΚΑΠ ο Ι. Σαββίδης;



5.Στην Βουλγαρία μεταφέρει την παραγωγή της ΣΕΚΑΠ ο Ι. Σαββίδης;
Μια και λέμε για καπνοβιομηχανία, ‘’ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΝΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ’’
    Εντονη ανησυχία επικρατεί τους εργαζομένους της καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με την νέα επένδυση που ετοιμάζει στην Βουλγαρία.
    Συγκεκριμένα η ΣΕΚΑΠ αναμένεται να προχωρήσει στην ανέγερση καπνεργοστασίου στην πόλη Κίρκοβο της γειτονικής χώρας.
    Η ΣΕΚΑΠ για το σκοπό αυτό φέρεται ήδη να έχει υπογράψει συμβόλαιο για την απόκτησης έκτασης 30 στρεμμάτων στην περιοχή και η κατασκευή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει την Άνοιξη.
    Με αφορμή την εν λόγω επένδυση, οι φήμες για μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητας της καπνοβιομηχανίας στην γειτονική Βουλγαρία και την μετατροπή του εργοστασίου στην Ελλάδα σε απλό κέντρο αποθήκευσης και διανομής καπνού έχουν φουντώσει.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πράγματα για την καπνοβιομηχανία του Ιβάν Σαββίδη παραμένουν ακόμη δύσκολα, παρά και το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Ηδη από το Νοέμβριο του 2013 η ΣΕΚΑΠ λάνσαρε στην αγορά του κομμένου καπνού, Old Town 17 gr σε δύο styles, κίτρινο και μπλε και ακολούθησαν το 2014 ο εμπλουτισμός της σειράς GR International, και η πραϋντική επέκταση του BF καθώς και το λανσάρισμα στην αγορά νέων προϊόντων όπως το Kiss slims.
    Το 2013 έκλεισε με ζημιές 10 εκατ ευρώ περίπου, ενώ ζημιογόνο εκτιμάται ότι είναι το αποτέλεσμα και για το 2014.
    Ο μεγαλομέτοχος πάντως της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης προς το παρόν τηρεί σιγήν ιχθύος για τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου