Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά



ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα κυκλοφορούν στην αγορά
    Ανακοίνωση για αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας συμπληρώματα διατροφής εξέδωσε ο ΕΟΦ.
    Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το προϊόν «ECOSLIM» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν είναι γνωστοποιημένο στον Οργανισμό και αφορά αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.
    Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η αγορά η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
    Επιπλέον, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το
προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί σαν συμπλήρωμα διατροφής στις ΗΠΑ, περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Carbodenafil, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
    Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Διευκρινίζουμε ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ.

    Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
    Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου