Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Φάντασμα το Κέντρο Υγείας Αγ. Όρους



ΠΟΕΔΗΝ: Φάντασμα το Κέντρο Υγείας Αγ. Όρους
Θα εγκαινιασθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, λέει ο υπεύθυνος, αλλά δεν μας λέει ποιανού έτους
Θα περιμένουμε !
    Σε καταγγελίες προέβη η ΠΟΕΔΗΝ για την υπολειτουργία των Κ.Υ. καθώς και του Κ.Υ. Αγ. Όρους . Ο Διοικητής 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης απάντησε (στο halkidikifocus), ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί
    Χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται από όλο τον κόσμο. Μεγαλοπρεπή κτίριο κλειστό άνω των 1000τ.μ.
Πριν δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και ακόμη δεν παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία. Δεν παραδόθηκε. Το καλοκαίρι του 2016 τοποθετήθηκε πλήρης ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός από την 4ης ΥΠΕ. Εγκαταστάθηκε υπέρηχος και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και ότι άλλο χρειάζεται ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Και όμως παραμένει κλειστό παρ' ότι παρελήφθησαν τα πάντα από εξοπλισμό.   Στο Άγιο Όρος είναι υπεραπαραίτητη η λειτουργία του καθ' ότι απασχολείται μεγάλος αριθμός εργατών και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εάν αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, μόνο με διακομιδή σώζονται.
Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν ζωές.
    Η Ιερά Επιστασία παραχώρησε έναν μικρό χώρο που το έχουν μετατρέψει σε εξεταστήριο οι ιατροί. Υπηρετούν 6 Ιατροί, δύο Νοσηλευτές και 4 Διασώστες Οδηγοί, οι οποίοι είναι με μετακινήσεις. Δεν αρκούν.   Για να ανοίξει το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ασφαλώς πολύ περισσότερο προσωπικό.
    Μιλώντας στο halkidikifocus, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ανακοίνωσε ότι το νέο σύγχρονο κτήριο θα δοθεί σε χρήση στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
    «
Οι εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους έχουν ολοκληρωθεί. Όπως έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε υπέρηχος, μικροβιολογικό και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα» είπε χαρακτηριστικά στο halkidikifocus ο κ. Πλωμαρίτης.
    «Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή τα κρεβάτια, γραφεία και τα βοηθητικά μέσα, οι δύο διαγωνισμοί που προκήρυξε η 4η ΥΠΕ κηρύχθηκαν άγονοι. Ωστόσο η Ιερά Επιστασία διευθέτησε τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, χρηματοδοτώντας την αγορά τους από το εμπόριο», πρόσθεσε ο Διοικητής της 4η ΥΠΕ και υπογράμμισε: «Έτσι, με την ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών, το νέο κτήριο του ΚΥ στις Καρυές θα εγκαινιαστεί στα τέλη Σεπτέμβρη».
    «Συνεπώς το υπάρχον προσωπικό θα εγκατασταθεί σε ένα νέο υπερσύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο, στο οποίο θα είναι ανάλογη και η παροχή των υπηρεσιών, τόσο προς τα μέλη της μοναστηριακής κοινότητας, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Πλωμαρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου