Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ερχεται βοήθεια το βράδυ από την Κύπρο για τις πυρκαγιές.



Ερχεται βοήθεια το βράδυ από την Κύπρο για τις πυρκαγιές.
Μάλλον «κατόπιν εορτής»…..
    Οι Κύπριοι πυροσβέστες που θα συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα αναχωρούν απόψε για Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης της Κύπρου στο τουϊτερ.
    "Η ομάδα πυρόσβεσης από την Κύπρο αναχωρεί για την Ελλάδα στις 19:30 και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε περαιτέρω βοήθεια," έγραψε ο Ιωνάς Νικολάου στο λογαριασμό του στο τουϊτερ.
    Η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα.
    Ο κ. Νικολάου, υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τη Δευτέρα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος είναι και πολιτικός προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της Λευκωσίας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
    «Έχω μιλήσει με τον κ. Τόσκα και προτείναμε την αποστολή μιας πεζοπόρας δύναμης εξήντα ατόμων, αποτελούμενης από πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και επίσης μικρών οχημάτων πυρόσβεσης, η πρόταση έγινε αποδεκτή και αναμένουμε οδηγίες για τα περαιτέρω», ανέφερε.
    Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου, ο ίδιος μίλησε με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκο Τράγκολα και του ζήτησε να συνεννοηθεί με τον ομόλογό του στην Ελλάδα για να διευκρινιστεί ακριβώς ποια βοήθεια είναι αναγκαία.
    «Συμφωνήθηκε όπως η βοήθεια περιοριστεί κυρίως σε πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες και σε περίπτωση που εξασφαλιστούν δύο C-130, να μεταφερθεί όλη η ομάδα των εξήντα ατόμων και τα έξι οχήματα, αν όμως δεν εξασφαλιστούν δύο αεροσκάφη, τότε θα πάει η μισή δύναμη, δηλαδή 30 άτομα και τρία οχήματα», διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
    Ανέφερε ουσιαστικά ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή πληροφόρησης από την Αθήνα για το αν έχουν εξασφαλιστεί ένα ή δύo C-130 για μεταφορά της βοήθειας από Κύπρο και για το πότε ακριβώς θα μεταφερθεί αυτή η δύναμη.
    «Εμείς έχουμε δώσει οδηγίες από τη Δευτέρα για συγκρότηση αυτής της ομάδας των εξήντα ατόμων και των οχημάτων και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για τα περαιτέρω, ουσιαστικά είμαστε "stand by"», ανέφερε ο κ. Νικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου