Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μοσκοβισί σε Καϊλή: Η κυβέρνηση αποφάσισε τις περικοπές στην πυροσβεστική



Μοσκοβισί σε Καϊλή: Η κυβέρνηση αποφάσισε τις περικοπές στην πυροσβεστική
    Αποκαλυπτική των ευθυνών της Αθήνας, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα με τις φωτιές, είναι η απάντηση του Πιέρ Μοσκοβισί στην Εύα Καϊλή
    Ήταν λίγο πριν τα μέσα του περασμένου Ιουλίου όταν η ευρωβουλευτής της Ελιάς απευθύνθηκε στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 100 άτομα τη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.
    O κ. Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε πως «η Επιτροπή δεν έχει καμία ανάμειξη στις πολιτικές στελέχωσης της κυβέρνησης για την παροχή δημόσιων αγαθών».
    «
Τα κράτη μέλη έχουν την πρωταρχική ευθύνη στο έδαφός τους για την προστασία από καταστροφές των πολιτών, του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
    Αποτελεί επίσης αρμοδιότητα του εν λόγω κράτους μέλους η ανάπτυξη και η εφαρμογή κατάλληλων εθνικών πολιτικών στον τομέα της πολιτικής προστασίας» απάντησε στην κυρία Καϊλή ο Ευρωπαίος επίτροπος.
    «
Η κυβέρνηση Τσίπρα που διορίζει συγγενείς και φίλους από το παράθυρο στο δημόσιο, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και τους πολίτες σε κίνδυνο, με τη συνειδητή μείωση των διαθέσιμων πόρων και μέσων πυροπροστασίας του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα» είχε δηλώσει τότε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, σχολιάζοντας την απάντηση που είχε στα χέρια της.
    Και σήμερα την επανέφερε στη δημοσιότητα μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα
social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου