Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αφιέρωσε 40 χρόνια στο σκάλισμα ενός βράχου και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!



    Ο Alberto Gutierrez Giron ζει μόνος του στα βουνά της Νικαράγουας για σχεδόν 40 χρόνια, σκαλίζοντας σε έναν βράχο μήκους 100 μέτρων ένα έργο τέχνης, όπως αυτό που είδε σε ένα όνειρό του όταν ήταν 9 ετών. Ο Alberto Gutierez, γνωστός ως «ο ερημίτης της Νικαράγουας» ή «γλύπτης του βουνού», ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1944 -παρόλο που δεν έχει πλέον πιστοποιητικό γέννησης- σε ένα χωριό κοντά στο Esteli.
    Πάντα αγαπούσε την εξερεύνηση των δασών γύρω από το σπίτι του και σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει περιτριγυρισμένος από τη φύση, δημιουργώντας το πέτρινο έργο τέχνης που είχε ονειρευτεί.  Το σκεφτόταν πολλά χρόνια να απομονωθεί, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου πολέμου, μεταξύ Κόντρας και Σαντινίστας, στη Νικαράγουα, βρήκε τη δύναμη να υλοποιήσει την επιθυμία του.
    Ο Alberto ξοδεύει περίπου τρεις ώρες την ημέρα σκαλίζοντας τον βράχο κοντά στην ξύλινη καλύβα του στο πάρκο Tisey Estanzuela και τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες κατάφερε να τον διαμορφώσει σε ένα γιγάντιο γλυπτό.

    Ο Alberto Gutierrez ζει σε μια μικρή ξύλινη καλύβα που έφτιαξε ο ίδιος. Δεν έχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, κοιμάται σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι στο έδαφος και ζει από τη γη. Επίσης, δεν ξέρει από σύγχρονες έννοιες όπως το διαδίκτυο, παρόλο που τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο διάσημους ερημίτες στον κόσμο.
    Ο Νικαραγουανός λέει ότι σκοπός του ήταν να διακόψει τελείως την επαφή με τον υπόλοιπο πολιτισμό, αλλά επέτρεψε τον εαυτό του να μιλάει με τους ανθρώπους που επισκέπτονταν το Φυσικό Πάρκο Tisey Estanzuela. Κάπως έτσι άρχισε να εξαπλώνεται η φήμη ενός ερημίτη που ζούσε μόνος του στην περιοχή. Πολλοί τον επισκέφθηκαν, τον φωτογράφισαν και μίλησαν μαζί του, κάνοντας γνωστή στη συνέχεια την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου