Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δίνουν μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους για να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις



Δίνουν μπόνους 250 ευρώ στους υπαλλήλους για να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις
http://www.iefimerida.gr/
    Μπόνους 250 ευρώ μηνιαίως θα λαμβάνουν τα μέλη των κλιμακίων που θα συστήσει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ.
    Το μπόνους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκη.
    Ο σωρευτικός στόχος είναι το διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2017 να καταστεί εφικτό να απονεμηθούν έως 63.000 αποφάσεις και να πληρωθούν έως 56.000.
Η ΚΥΑ θέτε τα εξής όρια:
    · Η απόδοση των Ανακεφαλαιωτών για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΝΑΤ και τ. ΟΓΑ ορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα για τον κάθε ανακεφαλαιωτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 φακέλους, ενώ αυτών που διεξάγουν τον έλεγχο ορίζεται σε 180 φακέλους το μήνα για τον κάθε ελεγκτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 90 φακέλους με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δε θα πρέπει να υπολείπεται των 120 φακέλων για τον Ανακεφαλαιωτή και των 240 για τον Ελεγκτή (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση).
    · Η απόδοση των Υπαλλήλων Πιστοποίησης Χρόνων Ασφάλισης για τον τ. ΟΑΕΕ, και τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ορίζεται σε 15 φακέλους το μήνα με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 10 φακέλους, με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν πρέπει να υπολείπεται των 30 φακέλων.
    · Η απόδοση των Υπαλλήλων Αναγνώρισης για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τ. ΝΑΤ ορίζεται σε 60 αναγνωρίσεις το μήνα για τον κάθε υπάλληλο με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 30 αναγνωρίσεις, ενώ για τους Ελεγκτές σε 180 αναγνωρίσεις το μήνα για τον κάθε ελεγκτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 90 αναγνωρίσεις με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν πρέπει να υπολείπεται των 120 αναγνωρίσεων για τον Υπάλληλο Αναγνώρισης και των 240 για τον Ελεγκτή.
    · Η απόδοση των Υπαλλήλων Ελέγχου Καταβολής Εισφορών του τ. ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΤΑΝ) ορίζεται σε 60 ελέγχους καταβολής εισφορών το μήνα με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 ελέγχους καταβολής εισφορών για τον κάθε υπάλληλο με την προϋπόθεση ότι η μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δε θα υπολείπεται των 120 Ελέγχων Καταβολής Εισφορών, ενώ για τους Υπαλλήλους Ελέγχου Καταβολής Εισφορών του τ. ΕΤΑΑ (τ. ΤΣΑΥ) ορίζεται σε 35 ελέγχους καταβολής εισφορών το μήνα με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 18 ελέγχους καταβολής εισφορών για τον κάθε υπάλληλο με την προϋπόθεση ότι η μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν υπολείπεται των 70 Ελέγχων Καταβολής Εισφορών.
    · Η απόδοση των Εισηγητών Απονομής Συντάξεων για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το τ. ΟΓΑ και τ. ΝΑΤ ορίζεται σε 40 αποφάσεις το μήνα, που θα αφορούν αποκλειστικά απονομή κύριας οριστικής σύνταξης για τον κάθε εισηγητή, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 20 αποφάσεις, ενώ για τους Ελεγκτές η απαιτούμενη απόδοση ορίζεται σε 120 αποφάσεις, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 60 αποφάσεις με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δε θα πρέπει να υπολείπεται των 75 αποφάσεων (από τις οποίες τουλάχιστον οι 40 πρέπει να αφορούν αρχική απονομή κύριας σύνταξης και 35 λοιπά) για τον Εισηγητή και των 150 αποφάσεων για τον Ελεγκτή.
    · Η απόδοση των Εισηγητών Απονομής Συντάξεων για τον τ. ΟΑΕΕ, τ .ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τ. ΕΤΑΑ ορίζεται σε 10 αποφάσεις το μήνα, που θα αφορούν αποκλειστικά απονομή οριστικής σύνταξης για τον κάθε εισηγητή, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 5 αποφάσεις, με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν πρέπει να υπολείπεται των 20 αποφάσεων.
    · Η απόδοση των Εισηγητών Πληρωμής Συντάξεων για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΟΓΑ και τ. ΝΑΤ θα είναι η εκκαθάριση των οριστικών αποφάσεων που εκδίδονται ανά μήνα κατά τη διάρκεια της πρωινής, υπερωριακής και εργασίας των Κλιμακίων και ειδικότερα για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζεται σε 75 αποφάσεις πληρωμών (Δελτία αναγγελίας νέου συνταξιούχου-ΔΑΝΣ και Δελτία μεταβολών συνταξιούχου-ΔΑΜ), με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 37 αποφάσεις.
    · Για τους Ελεγκτές η απαιτούμενη απόδοση ορίζεται σε 225 αποφάσεις πληρωμών συντάξεων το μήνα για κάθε Ελεγκτή, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τις 111, με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν πρέπει να υπολείπεται των 100 αποφάσεων πληρωμής συντάξεων, με προτεραιότητα αναγγελίας των αρχικών αποφάσεων εντός 10-15 ημερών από την ημερομηνία εισαγωγής των στο Υποκατάστημα για τον Εισηγητή Πληρωμών και των 300 για τον Ελεγκτή Πληρωμών.
    · Η απόδοση των Εισηγητών και Ελεγκτών Πληρωμής Συντάξεων για το τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΑ και τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, είναι η εκκαθάριση των οριστικών αποφάσεων που εκδίδονται ανά μήνα κατά τη διάρκεια της πρωινής, υπερωριακής και εργασίας των Κλιμακίων. Το ανώτατο απαιτητό όριο απόδοσης όπως και το κατώτερο απαιτητό που ορίζεται για τη συμμετοχή στις εργασίες προσδιορίζεται προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη σχεδιασμού για περάτωση του έργου σε ορισμένο χρονικό διάστημα.
    Η συνολική δαπάνη της λειτουργίας αυτών των κλιμακίων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.
    Στόχος είναι η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και η αποπληρωμή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών που αφορούν αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μετά την πάροδο 90 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.
    Στην περίπτωση που οι υλοποιηθείσες εργασίες εκκαθάρισης ανά Περιφερειακή Δομή υπολείπονται των στόχων που έχουν τεθεί, η αποζημίωση μειώνεται αναλόγως, αντίστοιχα με το ποσοστό απόκλισης από το στόχο απονομής οριστικών αποφάσεων της οικείας Περιφερειακής Δομής. Για απόκλιση άνω του 20% από τον στόχο απονομής συντάξεων, που έχει τεθεί δεν καταβάλλεται αποζημίωση.
    Ειδικότερα η αποζημίωση των μελών των σχετικών Κλιμακίων-Ομάδων – Υποομάδων Εργασίας, διενεργείται ως ακολούθως:
       α. Η δικαιούμενη αποζημίωση για κάθε μέλος είναι ανάλογη του κατά περίπτωση παραγόμενου έργου, με μέγιστο ποσό 250 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συμμετέχοντα, εφόσον η απόδοσή του είναι η μέγιστη δυνατή.
       β. Για την απόδοση που κυμαίνεται μεταξύ του ελάχιστου και του μέγιστου απαιτούμενου ορίου, η δικαιούμενη αποζημίωση καθορίζεται σε ποσοστιαία αναλογία αντίστοιχα με το ποσοστό επίτευξης του στόχου.
       γ. Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε μέλους υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών, δεν υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης.
       δ. Σε περίπτωση υπέρβασης της μέγιστης μηνιαίας απαιτητής απόδοσης, η ανωτέρω αμοιβή προσαυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ποσοστού της υπέρβασης.
       ε. Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας (ασθένεια, ανωτέρα βία) μέλους να καλύψει το ελάχιστο απαιτητό όριο απόδοσης στα πλαίσια της συμμετοχής του στην απογευματινή εργασία ανά αντικείμενο, καταβάλλεται αναλογικά μειωμένη αμοιβή αντίστοιχη με το μέρος του έργου που πραγματοποίησε.
    Τα Κλιμάκια – Ομάδες- Υποομάδες Εργασίας θα απασχολούνται εκτός του πρωινού ωραρίου εργασίας και εκτός χρόνου υπερωριακής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου