Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Κατοικία 16 τ.μ. επιπλέει στο νερό…



    Ένα σπίτι που θα επιπλέει στο νερό σαν βάρκα και θα μπορεί να μετακινηθεί σε διάφορες τοποθεσίες ανάλογα με την επιλογή του χρήστη. Που θα προσφέρει άνεση, ευελιξία και όμορφη θέα στον περιβάλλοντα χώρο, ειδικά σε υπέροχα φυσικά τοπία… Με αυτό κατά νου μια ρώσικη ομάδα αρχιτεκτόνων, η εταιρεία BIO-Αρχιτέκτονες παρουσίασε πρόσφατα μια μικρή κατοικία 16 τ.μ. που επιπλέει στο νερό σαν πλοιάριο και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε θελήσει ο χρήστες.
    Το σπίτι DD16 είναι προκατασκευασμένο και αρχικά τοποθετήθηκε σε μια λίμνη κοντά στη Μόσχα για επίδειξη στο κοινό. Σχεδιασμένη για απομακρυσμένες τοποθεσίες, η κατοικία είναι αρκετά ελαφριά ώστε να επιπλέει και να αντέχει σε σκληρές χειμερινές και ακραίες συνθήκες. Συλλέγει επίσης ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιείται για ηλεκτροδότηση, αντλεί γλυκό νερό από τη λίμνη και χρησιμοποιεί μια αποθήκη λιπασματοποίησης για απόβλητα.

    Ελαφρύς αφρός πολυουρεθάνης χρησιμοποιείται για τη μόνωση, ενώ η πρόσοψη είναι επενδυμένη με ελαφριά σύνθετα φύλλα αλουμινίου. Η καμπίνα φέρει αρθρωτούς πλωτήρες για την χρήση της δομής στο νερό και μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να αποθηκευτούν μέσα στην καμπίνα κατά τη μεταφορά. Tο DD16 μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί με γερανό ή ελικόπτερο οπουδήποτε θελήσει ο ενδιαφερόμενος.
    Το προσαρμόσιμο εσωτερικό διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο με ντουζιέρα, τραπεζαρία και σαλόνι όπου μπορεί να τοποθετηθεί και ένα τζάκι. Παρά το μικρό μέγεθος, η καμπίνα φαίνεται πολύ ευρύχωρη χάρη στο γυάλινο τοίχωμα που επιτρέπει σε ένα μεγάλο μέρος του φυσικού φωτός να μπει στο εσωτερικό. Τα έπιπλα φέρουν κρυφούς χώρους αποθήκευσης ενώ μπορούν να αλλάξουν χρήση ανάλογα με τις ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου