Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη και στα πέριξ (11-13/8)



Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη και στα πέριξ (11-13/8)
    Όλα όσα θα συμβαίνουν γύρω μας αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη και στα πέριξ είναι εδώ. Θεατρικές παραστάσεις, υπέροχες συναυλίες και ένα μοναδικό φεστιβάλ γεύσεων μας περιμένουν!
Την Παρασκευή «Επτά επί Θήβας» στο Φεστιβάλ Ολύμπου
    Η παράσταση «Επτά επί Θήβας», η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο. Η παράσταση του ΚΘΒΕ που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.    Στην εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις και μεταφράζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.
*Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Θέατρο Δίου, Ώρα: 21.00, Κανονικό εισιτήριο: 15€
Την Παρασκευή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2017
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στο φεστιβάλ Φεστιβάλ Θάλασσας 2017 την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στήνοντας μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και συγκίνηση. Επιλέγοντας τραγούδια που σημάδεψαν την σαραπεντάχρονη πορεία του, αλλά και με αφορμή τον καινούριο του δίσκο «Όλα είναι για μας» σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του επί είκοσι χρόνια συνεργάτη του Βασίλη, Οδυσσέα Ιωάννου. Είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Οδυσσέα Ιωάννου και η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Θέμη Καραμουρατίδη. Ένας ιδιαίτερος δίσκος που επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το, έτσι κι αλλιώς, ισχυρό στίγμα του μεγάλου ερμηνευτή στην ελληνική δισκογραφία και στην σύγχρονη πραγματικότητα.
*Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, Ώρα: 21:30
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο 1st Halkidiki Beach Food Festival
    Το SoulFood Thessaloniki, σε συνεργασία με το Maori Beach Bar, παρουσιάζουν αυτόν τον Αύγουστο, το 1st Halkidiki Beach Food Festival! Μια τριήμερη γιορτή στη μαγευτική παραλία του Πύργου Χαλκιδικής, που θα φιλοξενήσει μερικά απο τα κορυφαία street food και pop-up stores των πιο urban brands της Θεσσαλονίκης. Chefs, food trucks, cocktails και άφθονη μπύρα είναι τα εφόδιά μας για τρεις μέρες και νύχτες, μόλις 80 λεπτά από την πόλη μας, σε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Χαλκιδικής. Φυσικά δεν θα λείπει η μουσική, με συγκροτήματα και μερικούς από τους καλύτερους diggers να αναλαμβάνουν δράση μεταξύ των lives στο κορυφαίο beach event του καλοκαιριού.
*11-13/8/2017, Maori Beach Bar, Γομάτι Χαλκιδικής, Είσοδος ελεύθερη
Την Κυριακή με την Νατάσσα Μποφίλιου στο Λόφο της Σάνης
    Η αισθαντική Νατάσσα Μποφίλιου θα ανεβεί στον Λόφο της Σάνης στα πλαίσια του Sani Festival στις 13 Αυγούστου 2017.
    Η Νατάσσα Μποφίλιου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι στα 21 της χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2004 πήρε μέρος σε ακρόαση της δισκογραφικής εταιρείας “Μικρή Άρκτος”, όπου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συμμετάσχει σε δίσκο με δύο τραγούδια. Ένα χρόνο μετά ηχογραφεί το πρώτο της προσωπικό δίσκο, ενώ ακολουθούν συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, και με καταξιωμένους συναδέλφους της, όπως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Η συνεργασία της, δε, με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Θέμη Καραμουρατίδη έχει δώσει πολλές επιτυχίες. Την Κυριακή 13 Αυγούστου η τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στο SaniFestival, πιο εξωστρεφής από ποτέ, με πάθος, ένταση και παλμό, με την υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής παράσταση “ΒΑΒΕΛ2”, βασισμένη στην πέμπτη δισκογραφική της δουλειά. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Πρόκειται για μια εξαιρετική φωνή που συνοδεύεται από μια καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις.
*Κυριακή 13 Αυγούστου 2107, Λόφος της Σάνης, Ώρα: 21.30, Είσοδος: 20-30 ευρώ
Την Κυριακή “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη
    Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας / Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης / Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα
*Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, Αμφιθέατρο Σίβηρης, Ώρα: 21.00, Γενική Είσοδος 17€, Μειωμένο (φοιτητές. άνεργοι) 13€, Προπώληση 15€
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο Λειβάδι
    Λίγο έξω από το Λειβάδι του δήμου Θέρμης, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, τη Φτέρη, βρίσκεται το ξωκλήσι της Κοίμησης της Παναγίας που χτίστηκε στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μέσα σε ένα φυσικό άλσος αιωνόβιων δέντρων. Εκεί, στις παρυφές του δάσους με τις βαλανιδιές και τις καστανιές “ανταμώνουν” οι απανταχού Λειβαδιώτες για να γιορτάσουν το δεκαπενταύγουστο. Είναι το μεγάλο πανηγύρι του χωριού που διαρκεί περίπου μία εβδομάδα και περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών, αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που ξεκινούν από Παρασκευή 11 Αυγούστου. Οι διοργανώσεις αυτές προσελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των Λειβαδιωτών, αλλά και πλήθους φίλων και επισκεπτών, που κατακλύζουν το Λειβάδι τις ημέρες αυτές, για να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, να απολαύσουν την ομορφιά και τη δροσιά που χαρίζουν στο Λειβάδι το περιαστικό δάσος και το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον του χωριού και να χαρούν την εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 11 Αυγούστου
18.00. Εσπερινός και Παράκληση. Ιερός ναός Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου
18.30. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και εφήβους: Δημιουργία γραπτού λόγου
20:00 Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για παιδιά
22:00 Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για ενηλίκους.
Σάββατο 12 Αυγούστου
90:30. Αγώνας ποδηλασίας για παιδιά και εφήβους
11:00. Διελκυστίνδα για παιδιά για παιδιά και εφήβους
17:30. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και εφήβους με ζωγραφική
18.00. Εσπερινός και Παράκληση. Ιερός ναός Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου
18:30. Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης) για παιδιά
22:00. Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για ενηλίκους
 Κυριακή 13 Αυγούστου
07:30. Θεία Λειτουργία. Ιερός ναός Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου.
11:00. Συγκέντρωση κατοίκων με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου για την “Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη λειτουργία λατομείου”.
17:30. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και εφήβους με κεραμική
22:00. Προβολή κινηματογραφικής ταινίας για ενηλίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου