Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ισόβια στον Γιάννη Σμπώκο για τις μίζεςΙσόβια στον Γιάννη Σμπώκο για τις μίζες
Όταν λένε ‘’ισόβια’’ sto Elanda εννοούν 5, 6 ή 7 χρόνια ?
    Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους Γιάννη Σμπώκο, Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.  
    Ετσι, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιάνη Σμπώκο και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη, αναγνωρίζοντας στον κάθε ένα από ένα ελαφρυντικό: της έμπρακτης μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αντίστοιχα. 
Αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τους Κάντα και Λεονταρίτη
    Οι τρεις κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο. Το δικαστήριο τελικά δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Σμπώκου για αναστολή στην έφεση, χαρακτηρίζοντάς το ως μη νόμιμο, ενώ για τους Κάντα και Λεονταρίτη το αποδέχτηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα 3 και 2 φορές αντίστοιχα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μείνουν ελεύθεροι μέχρι να κριθεί η τύχη τους σε δεύτερο βαθμό. 
    Σε ότι αφορά τις ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει. 
    Υπενθυμίζεται πως οι Γιάννης Σμπώκος (πρώην διευθυντής Εξοπλισμών), Αντώνης Κάντας (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών) και Νίκος Λεονταρίτης (στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών) βρέθηκαν στο εδώλιο με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου