Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Κ.Σαββαΐτη είχε ζητήσει να περάσει τροπολογία που της έδινε ασυλία για τα πεπραγμένα της κατά απαίτηση και των δανειστών!



Η Κ.Σαββαΐτη είχε ζητήσει να περάσει τροπολογία που της έδινε ασυλία για τα πεπραγμένα της κατά απαίτηση και των δανειστών!
pronews
ΗΘΕΛΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
    Ασυλία από δικαστικές αποφάσεις και νομικά "κυνήγια" εναντίον της είχε ζητήσει η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με την κλήση της σε απολογία από την Εισαγγελία, κάτι μάλιστα που ζητούσαν και οι δανειστές!
    Οι δανειστές θέλουν όχι μόνο να επιλέγουν τους ανθρώπους τους σε θέσεις-κλειδιά, αλλά και να μην μπορούν να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες έρμαιο των διαθέσεων των ξένων συμφερόντων.
    Η θέση του  γ.γ. Δημοσίων Εσόδων είναι πενταετούς θητείας και δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση παρά μόνο αν παραιτηθεί.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών, δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς Μαξίμου το σχέδιο της σχετικής τροπολογίας.
    Αυτό προέβλεπε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, που κάνουν τους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης, να μην παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, να μη διώκονται και να μην ενάγονται για γνώμη, εισήγηση ή απόφαση που εκδίδουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μάλιστα αυτό να ισχύει και για τις εκκρεμείς υποθέσεις.
    Δηλαδή θα ήταν οι απόλυτοι "δερβέναγες" όπως συνέβενε τον καιρό της Τουρκοκρατίας.
    Η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο τροπολογίας που επιχείρησε να προωθηθεί η κ. Σαββαΐδου ζητώντας να έχει ασυλία για πράξεις και αποφάσεις που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων της.
    Από τη δική της πλευρά, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ως βασικό της επιχείρημα, ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία αυτή ήταν παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς.
    Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου, την απομάκρυνση της οποίας έχει ζητήσει μετά τις αποκαλύψεις ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορείται για πλημμέλημα γιατί αντί να επισπεύσει την είσπραξη φόρων και προστίμων συγκεκριμένης εταιρείας, είχε ζητήσει δεύτερο επανέλεγχο, ενώ την Τετάρτη θα προσέλθει ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ως ύποπτη τέλεσης κακουργήματος για το πάγωμα προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου