Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Νέα χαρτονομίσματα 20 ΕΥΡΩΝέα χαρτονομίσματα 20 ΕΥΡΩ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
    Σε έξι εβδομάδες μπαίνει στη ζωή μας το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, που ενσωματώνει σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλαστών τραπεζογραμματίων που επιτήδειοι διοχετεύουν στην Ευρωζώνη αλλά και σε άλλες χώρες.
    Το νέο 20ευρο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015 και από σήμερα   άρχισε η αποστολή πληροφοριακού υλικού σε φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά στη ζώνη του ευρώ, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την εμφάνιση του νέου χαρτονομίσματος και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και να μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.
    Το ευρωσύστημα θα στείλει ενημερωτικά φυλλάδια σε πάνω από 2,8 εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.
    Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, αφενός τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, και αφετέρου το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του.
    Η ΕΚΤ σημειώνει ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).
    Δείτε κι εσείς αναλυτικά πώς θα επιβεβαιώνετε τη γνησιότητα του νέου χαρτονομίσματος κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου