Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κανείς συνεργάσιμος δεν κινδυνεύει.Κανείς συνεργάσιμος δεν κινδυνεύει.
Καθησυχάζει η Κατσέλη για τα «κόκκινα» δάνεια
Ας μας εξηγήσει καλύτερα τι εννοεί όταν λέει ‘’Συνεργάσιμος Δανειολήπτης’’.
Γιατί, από ότι ξέρω, σε τέτοιες περιπτώσεις, η οποιαδήποτε συμφωνία με την τράπεζα, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καταστροφική για τον δανειολήπτη.
Πάντως, έτσι και αλλοιώς, οι Σά’ι’λοκ  ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ !
     «Κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του», τόνισε σε διευκρινιστική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
    Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη δήλωσε:
    «Η πρόσφατη τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος καθιερώνει μια σειρά διαδικασιών που διαμορφώνουν τις απαραίτητες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και οφειλετών.  Αφορά μη συνεργάσιμους δανειολήπτες που δεν ανταποκρίνονται σε αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις τραπεζών για υποβολή της αναγκαίας πληροφόρησης για την οικονομική τους κατάσταση.
    Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα αποσταλεί σε όλους τους δανειολήπτες που συμπληρώνουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών μια πρώτη ειδοποίηση να υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία που προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται παράταση για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας μέχρι το τέλος του έτους.
    Εφόσον οι δανειολήπτες υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία στην τράπεζά τους θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ρύθμισης των δανείων τους με αντικειμενικές διαδικασίες.
    Κανείς
συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του. Οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι λίγοι εσκεμμένα κακοπληρωτές, που δεν θέλουν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους ακόμα και όταν λάβουν τη δεύτερη προειδοποιητική επιστολή από την τράπεζά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου