Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ καλούν Τουρκία να ελευθερώσει τον κούρδο δημοσιογράφοΗΠΑ καλούν Τουρκία να ελευθερώσει τον κούρδο δημοσιογράφο
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
 Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Έκκληση στη Τουρκία να διαφυλάξει τις νόμιμες διαδικασίες στην υπόθεση του κούρδου δημοσιογράφου, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Associated Press και συνελήφθη στις 27 Αυγούστου ενόσω βοηθούσε ως μεταφραστής δύο δυτικούς δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Vice News που κάλυπταν τις μάχες στη Νοτιοανατολική Τουρκία.
    Οι δύο βρετανοί δημοσιογράφοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι 11 ημέρες μετά τη σύλληψή τους με την κατηγορία της τρομοκρατίας, όπως χαρακτηρίζεται στην Τουρκία η δράση των κούρδων ανταρτών. Οι δύο δημοσιογράφοι και ο μεταφραστής βρέθηκαν στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ για να βιντεοσκοπήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ τούρκων αστυνομικών και κούρδων ανταρτών. Στην ανάκρισή τους ερωτήθηκαν εάν έχουν σχέση με το PKK ή το ISIS.
    Ο 24χρονος Μοχάμεντ Ρασούλ ωστόσο παραμένει υπό κράτηση, επτά εβδομάδες μετά τη σύλληψή του χωρίς επί τις ουσίας κατηγορίες εις βάρος του.
    Μέχρι στιγμής, η τουρκική Αστυνομία επικαλείται για τη σύλληψη και την κράτηση του πληροφοριοδότη, σύμφωνα με τον οποίο ο Ρασούλ έχει διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι κατηγορίες ωστόσο φαίνονται ανυπόστατες, δεδομένης της δουλειάς του 24χρονου κούρδου δημοσιογράφου στο Vice News σχετικά με τις φρικαλεότητες της οργάνωσης των τζιχαντισ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου