Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μάρδας: Ετσι θα μετατρέψω την Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός» - Εχει πλάνο και για τον ΟλυμποΜάρδας: Ετσι θα μετατρέψω την Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός» - Εχει πλάνο και για τον Ολυμπο
Άλλος ένας ‘’μέγας οραματιστής’’!
Άλλος ένας που υπόσχεται να προσφέρει ‘’λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα’ αγόρι του’
Μήπως θα ολοκληρώσει και την εκτροπή του Αχελώου? Το ‘’μετρό’’ της Θεσσαλονίκης? Τη ζεύξη του Μαλλιακού? Τις τόσες καλαμακείες που εξάγγειλαν μέχρι τώρα ?
Για να του δώσω ιδέες, ας κάνει ‘’πλάνα’’ και για το Φαράγγι της Σαμαριάς, τις Εκβολές του Αλιάκμονα, το δέλτα του Σπερχειού, το λιμάνι της Μηχανιώνας, την κοιλάδα με τις πεταλούδες της Ρόδου, την Ι.Μ. της Παναγίας Κακοπέρατου στη Σάμο, τη λιμνοθάλασσα της Λογαρούς, κτλ κτλ.
ΡΕ ΜΕ ΤΙ ΚΑΛΑΜΑΚΕΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ !
    Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες, για το επενδυτικό πλάνο με στόχο τη μετατροπή ελληνικού νησιού σε «θερινό Νταβός».
    Πρόκειται για πλάνο το οποίο είχε προαναγγείλει αρχικώς από το βήμα της βουλής ο Δημήτρης Μάρδας, με τον υφυπουργό Εξωτερικών να επιβεβαιώνει πως το σχέδιο αφορά το νησί Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας.
    «Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», είπε ο κ. Μάρδας, μιλώντας στο Mega.
    Οπως εξήγησε, το πλάνο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.
    «Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος», ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός.
    Στο μεταξύ, το «Βήμα» σήμερα αποκαλύπτει ένα ακόμη επενδυτικό πλάνο του κ. Μάρδα, πέρα από το προαναφερόμενο και εκείνο με την κωδική ονομασία «Σίρλεϊ Μπάσεϊ» και το οποίο αφορά διοργάνωση μεγάλης συναυλίας. Το τρίτο πλάνο, «ο θρόνος του Δία», περιλαμβάνει επενδύσεις στον Ολυμπο. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», αφορά σκέψεις κατασκευής τεσσάρων καταφυγίων- άλλων δύο δηλαδή καθώς ήδη δύο υπάρχουν- τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους, ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν και οι ταβερνούλες. Οσο για το πρόβλημα που αφορά τη μετάβαση των τουριστών στο «Θρόνο του Δία», ο κ. Μάρδας πρότεινε διαδρομές με ελικόπτερο, από το Λιτόχωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου