Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η αποφυλάκιση Μηλιώνη και Φλώρου και οι σύμβουλοι του Έλληνα Πρωθυπουργού…



Η αποφυλάκιση Μηλιώνη και Φλώρου και οι σύμβουλοι του Έλληνα Πρωθυπουργού…
    Η είδηση ότι αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών (2470/2013) ο πρώην πρόεδρος της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης-ο βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο της Energa -Hellas Power-και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του, οι Αχιλλέας Φλώρος, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Νίκος Δεκόλης- εκπρόσωποι της εταιρείας Energa-προκάλεσε ουκ ολίγα ερωτηματικά. Κι αυτό διότι οι κατηγορίες σε βάρος τους ήταν βαριές. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.
    Προκλήθηκε εντύπωση τόσο στη δικαστική πιάτσα, αλλά και στο περιστύλιο της Βουλής. Το παιχνίδι που παίχτηκε στο παρασκήνιο λέγεται ότι ήταν πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που σύμφωνα με πηγές κινητοποιήθηκαν μέχρι και σύμβουλοι του Έλληνα πρωθυπουργού.
    Τώρα πώς κινήθηκαν οι σύμβουλοιμε γκάζι, με βενζίνη ή με μηχανές τούρμπο… αυτό δεν είναι γνωστό.  Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μαθευτεί το υλικό στο ρεζερβουάρ…
    Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των τεσσάρων κατηγορουμένων με την επιβολή εγγυοδοσίας. Συγκεκριμένα, στον Φλώρο επέβαλλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, στον Β. Μηλιώνη 100.000 ευρώ και στους Χαράλαμπο Σμυρλιάδη και Νίκο Δεκόλη εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ στον καθένα. Και οι τέσσερις είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
    Την ώρα που ο κόσμος ζητάει πραγματική δικαιοσύνη και τη ζυγαριά της Θέμιδος να επιβάλλει ποινές που θα επαναφέρουν το περί δικαίου αίσθημα στην ελληνική κοινωνία… κάποιοι φαίνεται ότι απολαμβάνουν τα επίχειρα των παλαιότερων χειρισμών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου