Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αποφυλακίστηκε ο Παπαγεωργόπουλος: Είμαι ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου



Αποφυλακίστηκε ο Παπαγεωργόπουλος: Είμαι ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου
    Αποφυλακίστηκε, λόγω αναπηρίας  ( !!!!! ) , με απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, ύστερα από 2,5 χρόνια στη φυλακή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών καταθέτοντας αίτηση αποφυλάκισης στην οποία υποστηρίζει ότι έχει άνω του 67% αναπηρία (καρδιολογικά προβλήματα και ψυχική ασθένεια). 
    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημάρχου Θεσσαλονίκης.

    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πέρασε τις πύλες των φυλακών Διαβατών, στις 4 το απόγευμα, ελεύθερος πλέον, με την συνοδεία της γυναίκας του και κοντινών του προσώπων.
    «Με αδίκησαν όσο ελάχιστοι άνθρωποι έχουν αδικηθεί. Παρέμεινα στη φυλακή 2 χρόνια,  5 μήνες και μια ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή,  έξω, ελεύθερος, χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης» δήλωσε έξω από τις φυλακές Διαβατών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
    Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ενώ σε δεύτερο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση
    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή 29 μήνες αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση υπέβαλε αίτηση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας για τα προβλήματα καρδιάς που αντιμετωπίζει.
     Τελικά πήρε στα χέρια του βεβαίωση του Κέντρου ότι η αναπηρία του από τα καρδιολογικά προβλήματα φτάνει το 67%, ενώ το ποσοστό αυξάνει κατά 2% για άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με τη βεβαίωση των γιατρών έχουν επιδεινωθεί από την παραμονή του στις φυλακές. Με τις βεβαιώσεις αυτές ο τέως δήμαρχος πληροί απόλυτα τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου, για να αποφυλακιστεί.
    «Επιτέλους ο άντρας μου γυρίζει στο σπίτι, μετά από πολύ καιρό προσπαθειών» δήλωσε στο protothema.gr η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, ενώ συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου