Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Bρέθηκε θησαυρός αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε ισπανικό ναυάγιο του 1715Bρέθηκε θησαυρός αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε ισπανικό ναυάγιο του 1715
    Χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων, βρήκε οικογένεια στην πολιτεία της Φλόριντα. Η συγκεκριμένη οικογένεια βέβαια κάνει ακριβώς αυτό, επιδίδεται στο κυνήγι θησαυρών. Τα νομίσματα βρέθηκαν σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715.
    Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και 12 μέτρα συνολικά χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση, είπε ο Μπρεντ Μπρίσμπεν, του οποίου η εταιρεία, 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, κατέχει τα δικαιώματα στο ναυάγιο.
    Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία προς το παρόν με μέλη της οικογένειας Σμιτ - οι γονείς, Ρικ και Λίσα, και οι δύο γιοί τους μαζί με τη σύζυγο του ενός - που χρησιμοποιούν το πλοίο τους Aarrr Booty για ανέλκυση θησαυρών.
    Ο Μπρίσμπεν είπε ότι ο Ρικ και ο γιός της Λίσα, Έρικ, 27 ετών, βρήκαν και ανέλκυσαν τα νομίσματα τον Ιούνιο. Ο Μπρίσμπεν είπε ότι δημοσιοποίησε το γεγονός τώρα για να συμπέσει με την 300η επέτειο την Παρασκευή της βύθισης 11 γαλέρων κατά τη διάρκεια τυφώνα κοντά στις ακτές της Φλόριντα καθώς βρίσκονταν εν πλω από την Αβάνα για την Ισπανία. Οι Σμιτ βρήκαν τα νομίσματα σε βάθος 4.5 μέτρων κοντά στο Φορτ Πίερς, περίπου 210 χιλιόμετρα νότια από το Μαϊάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου