Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Προειδοποιεί ο ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης στους γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένουςΠροειδοποιεί ο ΕΟΠΥΥ: Διακοπή σύμβασης στους γιατρούς που δεν εξυπηρετούν ασφαλισμένους
defencenet.gr
    Σε διακοπή των συμβάσεων  με γιατρούς που δηλώνουν αδυναμία να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προσανατολίζεται ο οργανισμός.
    Μέλη των ιατρικών  συλλόγων  από την Πάτρα, το Κιλκίς, τη Δράμα, την Καβάλα και άλλους νομούς, όπως λένε, θα σταματήσουν να εξετάζουν ή να παρέχουν εργαστηριακές εξετάσεις καθώς με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία ρευστότητας δεν μπορούν να καλύψουν το σύστημα.
    Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του  σε μια αυστηρή ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό».
    Ένας αριθμός εργαστηριακών γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών γιατρών που αδυνατούν οικονομικά, όπως λένε να εξυπηρετήσουν τον κόσμο παραπέμπουν τους ασθενείς στις δημόσιες δομές και ζητούν την εξόφληση τους από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να αρχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους.
    Είναι γνωστό το κόλπο. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι έχουν καλύψει τον αριθμό των ασθενών που προβλέπεται να εξετάζουν μέσω ΕΟΠΥΥ και υποχρεώνουν τους ασθενείς να πληρώνουν. Φυσικά άλλη τιμή με απόδειξη, άλλη χωρίς απόδειξη!
    Η δήλωση από τη "γραμματέα" των ιατρών είναι: "Θέλετε απόδειξη; Με απόδειξη 40 ευρώ, χωρίς απόδειξη 30" Και το αποκορύφωμα; Υποχρεώνουν τους ασθενείς να υπογράψουν το έντυπο  του ΕΟΠΥΥ, που έχουν ήδη εκτυπώσει, με αποτέλεσμα να εισπράττουν και από τον ΕΟΠΥΥ χρήματα για την ίδια επίσκεψη, που υποτίθεται έγινε εκτός ΕΟΠΥΥ!!!  Επίσης είναι απαράδεκτο Στρατιωτικοί ιατροί που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι, να διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και να μην είναι συμβεβλημένοι με το  δημόσιο (ΕΟΠΥΥ) - παρ όλο που καταχρηστικά και μόνο σ αυτούς,  επιτρέπεται η άσκηση διπλού επαγγέλματος ( και ως στρατιωτικού ιατρού και  ως ιδιώτη ιατρού)!
ΑΛΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου