Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σικελία: Αποβιβάστηκαν 1.300 μετανάστες



Σικελία: Αποβιβάστηκαν 1.300 μετανάστες
ΑΠΟΒΑΣΗ έκαναν και όχι αποβίβαση…
Είχα την εντύπωση, ότι τα πλοία που περιπολούν, είναι για να τους στέλνουν πίσω, όχι για να τους διευκολύνουν. Λάθος θα έκανα
    Περισσότεροι από 1.300 επίδοξοι μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική και τη Συρία, αποβιβάστηκαν στη Σικελία αφού διασώθηκαν στη Μεσόγειο από δύο πλοία, ένα νορβηγικό και ένα ιρλανδικό, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.
    Επτακόσιοι ογδόντα πέντε μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Παλέρμο, περιλαμβανομένων 133 γυναικών και 27 παιδιών, τους οποίους περισυνέλεξε κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot, στο πλαίσιο της επιχείρησης Triton.
    Στο Ποτσάλο, στο βορειοανατολικό τμήμα της νήσου, οι αρχές καταμέτρησαν 468 μετανάστες, ανάμεσά τους 7 έγκυες γυναίκες. Οι παράτυποι μετανάστες έφθασαν εκεί σήμερα το πρωί με το ιρλανδικό πολεμικό πλοίο Le Niamh.
    Επιπλέον, άλλοι 102 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο έγκυες γυναίκες, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι Τραπάνι (δυτική Σικελία). Πέντε άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης φέροντας τραύματα, τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί το πώς προκλήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έως την 10η Ιουλίου, περισσότεροι από 150.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από τις αρχές του έτους. Στα ανοικτά της Λιβύης ο διάπλους έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 1.900 ανθρώπους φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου