Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές στην Σαντορίνη



Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές στην Σαντορίνη
ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ?????
Για ψάξτε το καλύτερα… γιατί, where there's a will there's a way
http://ysterografa.gr/
    Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά της χώρας. Μετά τη Μύκονο, αυτή τη φορά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής από προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23 Ιουλίου κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.
    Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ότι και πρόσφατα σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μύκονο είχε διαπιστωθεί επιχείρηση (ξενοδοχειακή μονάδα) που έκοβε αποδείξεις από δύο αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές που διατηρούσε.
    Το φαινόμενο απασχολεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Για αυτό και έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων για αδήλωτες ταμειακές μηχανές στα νησιά και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς.
    Σημειώνεται ότι σήμερα στα τουριστικά νησιά ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από 1 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, το καθεστώς στα νησιά θα εναρμονισθεί με την υπόλοιπη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου