Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη Ελληνίδα στο τελωνείο της Κακαβιάς ενώ προσπαθούσε να βγάλει μετρητά στην ΑλβανίαΣυνελήφθη Ελληνίδα στο τελωνείο της Κακαβιάς ενώ προσπαθούσε να βγάλει μετρητά στην Αλβανία
http://www.seleo.gr
protothema.gr
    Πίστευε ότι τα χρήματά της θα ήταν πιο ασφαλή στις τράπεζες της… Αλβανίας και προσπάθησε να τα βγάλει κρυφά εκτός χώρας.
    Μια Ελληνίδα που φοβόταν ενδεχόμενες κατασχέσεις ή «κούρεμα» στις καταθέσεις, επιχείρησε να μεταφέρει τις οικονομίες της στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να τα χάσει, αφού τα ανακάλυψαν οι υπάλληλοι του τελωνείου στην Κακαβιά!
    Η γυναίκα έκανε τα πάντα για να μην εντοπιστεί, αλλά και για να μην πέσει θύμα ληστείας στη διαδρομή προς την γειτονική χώρα. Επιβιβάστηκε σε λεωφορείο από την Ελλάδα με προορισμό τα Τίρανα και έκρυψε στη βαλίτσα της –ούτε λίγο ούτε πολύ- 23.000 ευρώ. Μάλιστα, κράτησε στο πορτοφόλι της 400 ευρώ, τα οποία δήλωσε στους τελωνειακούς.
    Δεν τους έπεισε, όμως, και ερεύνησαν εξονυχιστικά την αποσκευή, με αποτέλεσμα να βρουν τα κρυμμένα χρήματα που κατασχέθηκαν, μέρος των οποίων θα παρακρατηθεί ως πρόστιμο για την παράνομη εξαγωγή, ενώ πιθανότατα θα της επιβληθεί και χρηματική ποινή για παράβαση των capital controls. Τα υπόλοιπα θα τα πάρει πίσω, αν αποδείξει το νόμιμο της κατοχής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου