Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

‘’Κάγκελο’’ η αγορά ελληνικών νησιών από Μπάφετ, Ντεπ, Πιτ και Τζολί! -Η απίστευτη δικαιολογία της εταιρείας που το διέδιδε



‘’Κάγκελο’’ η αγορά ελληνικών νησιών από Μπάφετ, Ντεπ, Πιτ και Τζολί! -Η απίστευτη δικαιολογία της εταιρείας που το διέδιδε
    Η είδηση πως ο Τζόνι Ντεπ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασαν ελληνικά νησιά έκανε μέσα σε λίγες ημέρες το γύρο του κόσμου. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά, η ίδια η εταιρεία που δημοσιοποίησε στον Τύπο τη συγκεκριμένη είδηση, έρχεται να τη διαψεύσει.
    Η ιταλική εταιρεία Proto Group ήταν αυτή που διέρρευσε στον Τύπο την είδηση πως οι συγκεκριμένοι σταρ προχώρησαν σε αγορά ελληνικών νησιών όπως αυτό του Αγ.Θωμά στον Αργοσαρωνικό από τον πολυεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ. Ο επιχειρηματικός κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στη χώρα μας, την ώρα που μεσίτες, αλλά και ιδιοκτήτες έψαχναν να βρουν τους …αγοραστές. Η είδηση αποδείχθηκε «απάτη» και η συγκεκριμένη εταιρεία αντί να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση, έκανε λόγο για ένα κοινωνικό «πείραμα» προκειμένου να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγήθουν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά, σε κείμενο που έστειλε στο protothema.gr.
    Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd, αναφέρουν πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στη χώρα μας. Συνεχίζοντας στο κείμενό τους υποστηρίζουν πως τώρα οι ξένοι επενδυτές θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Σκοπός της εταιρείας ήταν να αποδείξει πως δεν χρειάζεται χρόνος για να επανεκκινήσεις μια χώρα από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια αλλά τρόπος, ακόμη και αν αυτός ο τρόπος βασίζεται στο ψέμα και στην απάτη.
    Αιτιολογώντας μάλιστα την επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων, ανέφεραν συγκεκριμένα για τον Γουόρεν Μπάφετ πως πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο, οπότε η χρησιμοποίηση του ονόματός του, θα βοηθούσε στο «πείραμα» που δοκίμαζαν. Λίγα 24ωρα πριν ο υπεύθυνος του γραφείου του κ. Μπάφετ είχε διαψεύσει την είδηση της αγοράς του νησιού Άγιος Θωμάς στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία επέμενε πως η αγορά είχε γίνει.
Το χρονικό της απάτης
    Πριν από μερικές ημέρες ο Ιταλός Αλεσάντρο Πρότο με ανακοίνωση της εταιρείας του Proto Group Ltd ανακοίνωνε την πώληση του νησιού Στρογγυλή στον Τζόνι Ντέπ αντί 4,2 εκατομμυρίων ευρω. Ένας από τους ιδιοκτήτες του νησιού αλλά και ο δήμαρχος της Πάτμου δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Το περασμένο Σάββατο έρχεται νέο «χτύπημα» από την εταιρεία η οποία με δελτίο Τύπου ενημέρωνε χιλιάδες δημοσιογράφους πως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε προς 15 εκατομμύρια ευρώ το νησάκι Άγιος Θωμάς απέναντι από την Αίγινα, είδηση η οποία διαψεύστηκε, όπως προαναφέραμε πιο πάνω από το γραφείο του Αμερικανού μεγιστάνα.
    Η απάτη ολοκληρώθηκε σήμερα με ανακοίνωση της εταιρείας πως όλες οι αγοραπωλησίες ήταν ένα απλό πείραμα για το πώς μπορεί κανείς, χρησιμοποιώντας ονόματα διάσημων ατόμων του Χόλυγουντ αλλά και του παγκόσμιου επιχειρείν, μπορεί να επανεκκινήσει τις επενδύσεις σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.
    Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο Αλεσάντρο Πρότο δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί ψευδές ειδήσεις. Πριν από καιρό το όνομα της Proto μπλέχτηκε στην ενδεχόμενη πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάρμα είδηση που διαψεύστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο 41χρονος ιδιοκτήτης της Proto Group Ltd είχε πριν από δυο χρόνια μπλεξίματα με το νόμο όταν και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob) για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς. Στον ίδιο και στις εταιρίες του επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους 4.500.000 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου