Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«Παραγγελιά» από μπράβους της νύχτας ο οπλισμός που βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα



«Παραγγελιά» από μπράβους της νύχτας ο οπλισμός που βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα όπλα θα κατέληγαν σε κακοποιούς με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της νύχτας, ενδεχομένως στη Στερεά Ελλάδα και πολύ πιο πιθανό στην Αθήνα
    Σε ομάδες μπράβων της νύχτας στην Αθήνα θα κατέληγε, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, και με όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» ένα μέρος του οπλοστασίου που βρέθηκε στην περιοχή Μαυροματίου Θεσπρωτίας, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.  Τέτοιου είδους ομάδες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εκρηκτικά, χειροβομβίδες και όπλα στις ενέργειές τους.
     Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων είχαν την πληροφορία ότι τρεις Αλβανοί προχωρούν συστηματικά στην εισαγωγή όπλων από την πατρίδα τους στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι ότι γνωρίζουν «απέξω» τα μονοπάτια των βουνών.
    Προχθές το βράδυ, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα, κλιμάκιο της Ασφάλειας με διόπτρες νυκτός επιχείρησε να τους συλλάβει σε δύσβατη περιοχή.
     Στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν τους σάκους πολλών κιλών που κρατούσαν και άρχισαν να τρέχουν καταφέρνοντας να περάσουν σε αλβανικό έδαφος και να εξαφανιστούν. Πίσω τους άφησαν μέσα στις τσάντες τρία καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες, 11 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 33 πυροκροτητές, πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT, βάρους 1.005 γραμμαρίων, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, καθώς και 1.593 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.
     Η έρευνα των ελληνικών Αρχών για την «ταυτότητα» των τριών διακινητών που διέφυγαν στην πατρίδα τους συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου