Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας



Στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας
naftemporiki.gr
    Στην Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί από τις 28/08 έως τις 5/09 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της κλάσης Tornado.
    Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές της συγκεκριμένης κλάσης απ΄ όλο τον κόσμου, ανάμεσά τους και οι παγκόσμοι πρωταθλητές, Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, καθώς επίσης και οι πρωταθλητές Ευρώπης, Νίκος Μαύρος και Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος.
    Ο Κώστας Τριγκώνης, ο οποίος εκτελεί και χρέη αντιπροέδρου της κλάσης, σε δήλωση του στο γραφείο τύπου τη διοργάνωσης για το εετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα τόνισε:
    «Περιμένω τη διοργάνωση αυτή με αγωνία. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν θα τρέξουμε μαζί με τον Ντάνη (Πασχαλίδη) αλλά χωριστά.
    Έχουμε επιλέξει από τα κάμπ που κάναμε, ανάμεσα από 40 αθλητές , από έναν νεαρό ιστιοπλόο ο καθένας μας και θα αγωνιστούμε ως αντίπαλοι. Αυτό θα είναι πολύ καλό και για τα παιδιά που επιλέξαμε και αυτό είναι το ζητούμενο τελικά.
    Ενάμιση χρόνο πριν το συζητήσαμε και το ερώτημα που θέσαμε τότε ήταν εάν θα θέλαμε ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πλάτη μας ή αν θα θέλαμε το κάτι διαφορετικό. Είχα πει και τότε ότι για μένα δεν έχει νόημα να κυνηγήσουμε ακόμα ένα μετάλλιο. Κι όπως είχε πει κι ο Ντάνης πολύ σωστά, η ιστορία θα μας κρίνει όχι για το πόσα μετάλλια πήραμε αλλά για το τι αφήσαμε πίσω μας.
    Και έτσι επιλέξαμε αυτά τα παιδιά για να ζήσουν μαζί μας την εμπειρία. Το πως θα την εκμεταλλευτούν στη συνέχεια είναι δικό τους θέμα. Θα προσπαθήσουμε παράλληλα ο αγωνιστικός στίβος να είναι κοντά στην παραλία έτσι ώστε να είναι ορατός ο αγώνας στον περισσότερο κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει».
    Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα συμπίπτει παράλληλα και με τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της κλάσης tornado.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου