Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Το «πυρηνικό» Πακιστάν απειλεί την Ελλάδα: «Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και δικοί μας εχθροί»Το «πυρηνικό» Πακιστάν απειλεί την Ελλάδα: «Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και δικοί μας εχθροί»
pronews
    Σε μία πολύ περίεργη και επικίνδυνη δήλωση, εμμέσως κατά της Ελλάδας, προχώρησε πριν λίγο το πακιστανικό υπουργείο Αμυνας, δηλώνοντας ότι "Ο εχθρός της Τουρκίας και εχθρός του Πακιστάν", κι ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε βάρος της Κύπρου και η Αγκυρα προχώρησε σε μετωπική επίθεση ακόμα και κατά του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.
    Δεδομένου του γεγονότος ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη  η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνοδεύεται και από έντονη φημολογία εδώ και αρκετούς μήνες ότι έμπειροι Πακιστανοί πιλότοι επανδρώνουν τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο του Αιγαίου λόγω έλλειψης, Τούρκων έμπειρων πιλότων.
    Ελλειψη που προκλήθηκε μετά τις διαδοχικές εκκαθαρίσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στον χώρο της τουρκικής Αεροπορίας, ειδικά μετά το πραξικόπημα, όπου δεκάδες πιλότοι συμμετείχαν ενεργά, ενώ μαχητικά F-16 των πραξικοπηματιών βομβάρδισαν το τουρκικό κοινοβούλιο, την έδρα της κυβέρνησης κλπ.
    Η δήλωση του πακιστανικού Γενικού Επιτελείου, έγινε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το πραξικόπημα στην Τουρκία και επισφραγίζει τις συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών με τον κίνδυνο παραχώρησης τεχνογνωσίας πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν στη Τουρκία να είναι ισχυρότερος από ποτέ.
    Οι δύο χώρες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε παράνομα προγράμματα όπως στην ανάπτυξη και κατασκευή χημικών όπλων (πρόγραμμα "Κίτρινη Βροχή"), ενώ το Πακιστάν αποτελεί τον κυριότερο αιμοδότη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας με πιο εντυπωσιακή την αγορά τεσσάρων κορβετών του προγράμματος MILGEM.

1 σχόλιο:

  1. Το 1988 είχα δυο συμμαθητάς απο το Πακιστάν σε σχολείο που παρακολουθούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξαιρετικοί κυριοι, μέχρι που φθαναμε σε συζητήσεις για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές. Δεν τους ενδιέφερε το δίκαιο ή το σωστό αλλά μόνο η θρησκεία. Βαρέθηκα να τους ακούω μετ΄επιτάσεως να μου επαναλαμβάνουν πως σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου, θα πολεμήσουν στο πλευρό της μουσουλμανική Τουρκίας!!!!!Φανατισμένοι σε έχατο βαθμό, μέχρι σημείου υπερβολής που δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και μεταξύ τους. Είναι κρίμα να ακούς μορφωμένους ανθρώπους να έχουν τέτοια πιστεύω.¨ομως έτσι είναι.Εν κατακλείδι είμασταν , είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μονοι μας. Ας το συνειδητοποιήσουμε και να λάβουμε τα μέτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή