Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αιφνιδιαστική εξέλιξη- Oλομέτωπη επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στο Ισραήλ και τον M.Νετανιάχου: Γκρεμίζονται τα όνειρα για αγωγό προς Τουρκία!



Αιφνιδιαστική εξέλιξη- Oλομέτωπη επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν στο Ισραήλ και τον M.Νετανιάχου: Γκρεμίζονται τα όνειρα για αγωγό προς Τουρκία!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ολομέτωπη επίθεση του Ρ.Τ.Ερντογάν προς το Ισραήλ και τον ίδιο τον Μ.Νετανιάχου «γκρεμίζει» τα όνειρα κάποιων για αγωγό προς την Τουρκία. Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Shaul Meridor, καλωσόριζε τις τουρκικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό δείχνει και τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος άνοιξε νέο μέτωπο με το Ισραήλ ξανά θέτοντας νέα ζητήματα στο τραπέζι. Και τι δεν είπε ο «Σουλτάνος»!
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε άγρια επίθεση εναντίον του Ισραήλ και προσωπικά του Μ.Νετανιάχου λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να σιγήσει ο μουεζίνης στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε ΗΠΑ και Ισραήλ να μην μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ ενώ καλωσόρισε το νέο μανιφέστο της Χαμάς.
     «Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.
    Επίσης, κάλεσε τους πιστούς μουσουλμάνους να πηγαίνουν και να προσεύχονται στο τέμενος του Αλ Άκσα για να αποτρέψουν την κατάληψή του και έκανε λόγο για κατοχή της πόλης από τους Ισραηλινούς.
    Πιο αναλυτικά, ο Ταγιπ Ερντογάν δήλωσε ότι η «Τουρκία δεν θα επιτρέψει να σιγήσει το πρωινό κάλεσμα των πιστών για προσευχή στην Ιερουσαλήμ».
    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας σχολίαζε την επικείμενη απόφαση της Κνεσέτ για απαγόρευση του πρωινού καλέσματος του μουεζίνη από τα τζαμιά της Ιερουσαλήμ.
     «Ένα σχέδιο νόμου που θεσπίζει την απαγόρευση του πρωινού καλέσματος για προσευχή στα τζαμιά της Ιερουσαλήμ είναι υπό ψήφιση στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο. Ακόμη και το γεγονός ότι ένα τέτοιο ζήτημα μπαίνει στην ατζέντα είναι ντροπιαστικό. Το γεγονός ότι αυτοί που ομιλούν για ελευθερία σκέψης και πίστης με κάθε ευκαιρία, πρακτικά εγκρίνουν αυτό το βήμα μένοντας σιωπηλοί, είναι αξιοσημείωτο» δήλωσε ο Ταγίτ Ερντογάν και πρόσθεσε:
     «Inshallah, δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί η σιωπή στους προσευχομένους στους παραδείσους της Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο Ερντογάν στην εναρκτήρια τελετή του Διεθνούς Φόρουμ Al-Quds Waqf, στην Κωνσταντινούπολη.
    Ο Ερντογάν όμως έσπευσε να απευθύνει προειδοποιήσεις και προς την Ουάσιγκτον καλώντας την αμερικάνικη κυβέρνηση να απορρίψει από την ατζέντα το θέμα μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
    Και έσπευσε να επιτεθεί στο Ισραήλ θέτοντας το ερώτημα: «γιατί φοβάστε την ελευθερία της πίστης, εάν πιστεύετε την δική σας θρησκεία; Εάν πιστεύετε στην θρησκεία σας γιατί φοβάστε τον ήχο των δικών μας προσευχών;».
    Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ρατσιστική» την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και το αίτημά τους για τη δημιουργία κράτους. Κάλεσε δε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου με την παρουσία τους, να ενδυναμώσουν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.
     «Ποιά η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσαν απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν, και νωρίτερα η Νότια Αφρική», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.
    Πρόσθεσε πως το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει θέση στη σημερινή ανθρωπότητα.
    Ο νόμος που θα ψηφισθεί στο Ισραήλ προβλέπει την απαγόρευση του καλέσματος των πιστών για προσευχή με μεγάφωνα στο διάστημα μεταξύ 11 μ.μ. έως 7 π.μ. που σημαίνει ότι θα σταματήσει το ένα από τα πέντε ανά εικοσιτετράωρο καλέσματα για προσευχή, ενώ απαγορεύεται η χρήση μεγάφωνων σε κατοικημένες περιοχές σε όλη την διάρκεια της ημέρας με πρόστιμο 10,000 σέκελ ($2,700) για κάθε παράβαση του νομού.
    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε την κριτική του Τούρκου Προέδρου και υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν δεν είχε κανένα δικαίωμα να επικρίνει το Ισραήλ λόγω του δικού του αρνητικότατου ρεκόρ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Όποιος συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του δεν πρέπει να κηρύττει την ηθική προς τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή. Το Ισραήλ ακολουθεί αυστηρά την πλήρη ελευθερία της λατρείας για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς – και θα συνεχίσει να το πράττει παρά την αβάσιμη συκοφαντία” (του Ερντογάν), τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου