Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (δεν είναι ελαιόλαδο)



Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (δεν είναι ελαιόλαδο)
http://www.kerdos.gr
    Αν πιστεύατε ότι το ελαιόλαδο κατέχει την πρώτη θέση στις εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ μάλλον πέσατε έξω.
    Δεν είναι ούτε το ελαιόλαδο, αλλά ούτε και η φέτα όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Τα δύο αυτά παραδοσιακά προϊόντα δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.
    Αν και, τόσο οι ελιές, όσο και τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών -κυρίως λαβράκι και τσιπούρα, παραμένουν σταθερά και ισχυρά χαρτιά των εξαγωγών, ο Βασιλιάς είναι άλλος.
    Σύμφωνα με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ τα κυριότερα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα για το 2014 ήταν τα ξυραφάκια, όπου η Ελλάδα καταγράφεται ως 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ!
    Επίσης, η Ελλάδα ήταν 2ος προμηθευτής των ΗΠΑ στα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα.
    Τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα ροδάκινα κομπόστα, τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα, καθώς και για τα τυροκομικά προϊόντα.
    Όσον  τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις εξαγωγές τους προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με χάρτη που δημοσιεύτηκε στο reddit,  τα στοιχεία έχουν εξής: Η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία εξάγουν αυτοκίνητα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία εξάγουν πετρελαιοειδή ενώ ή Γαλλία και η Πολωνία αεριοστρόβιλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου