Τρίτη 23 Μαΐου 2017

"Βόμβα" Χρυσόγονου: Αχρείαστα τα μέτρα και αμφιβάλλω αν κάποια είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα .



"Βόμβα" Χρυσόγονου: Αχρείαστα τα μέτρα και αμφιβάλλω αν κάποια είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα .
Ο Ναστραδίν Χότζα λοιπόν, είχε ένα γάιδαρο. Όμως, ο γάιδαρος έτρωγε πολύ, και αυτό δεν άρεσε στον Χότζα. Έτσι λοιπόν, άρχισε να του μειώνει την τροφή λίγο – λίγο καθημερινά, και ο γάιδαρος σιγά – σιγά συνήθισε να τρώει λίγο. Όμως του Χότζα του άρεσε η οικονομία που έκανε, και συνέχισε να μειώνει το φαγητό του γαιδάρου του. Μέχρι που δεν τον τάιζε σχεδόν καθόλου, και έτσι ο καημένος ο γαιδαρούλης, ψόφησε…
Είπε κανείς τίποτα ; Γιατί δεν άκουσα….
    Για επώδυνα και αχρείαστα που μας επιβάλλουν οι δανειστές έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
    «
Η συμφωνία είναι επώδυνη, όπως ήταν επώδυνες και όλες οι προηγούμενες» είπε μιλώντας στο «Ε» και χαρακτήρισε την λογική των δανειστών τιμωρητική.
    «
Είναι μια στοχευμένα τιμωρητική λογική και μας επιβάλλουν μέτρα που από δημοσιονομικής άποψης είναι αχρείαστα, διότι από τη στιγμή που είχαμε πιάσει το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% έναντι στόχου 0,5%, η κοινή λογική θα έλεγε να μας δώσετε ένα μορατόριουμ και να μην πάρουμε άλλα μέτρα πχ για τους επόμενους 12 μήνες» σημείωσε και επεσήμανε στη συνέχεια:
    «
Τα μέτρα είναι επώδυνα και αχρείαστα από δημοσιονομικής άποψης και είναι αμφίβολο εάν κάποια από αυτά είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα».
    Για το χρέος ο κ. Χρυσόγονος τόνισε: «
Είναι πολύ δύσκολο και παράλογο η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόϊμπλε να οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία επειδή δεν θα τα βρίσκουν με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους. Δεν στέκει. Η ελάφρυνση του χρέους πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει. Αργά ή γρήγορα συμφέρει και τους δανειστές να ελαφρύνουν το χρέος, προκειμένου να αποπληρωθούν για μέρος του χρέους μέσω της αναχρηματοδότησης της χώρας από τις αγορές».
    Επίσης, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση απορροφήθηκε στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν προχωρήσει οι αλλαγές στο κράτος. «
Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει και θα κριθεί από τα αποτελέσματα του έργου της», πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΕΝΔΟΞΗΣ" ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή