Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ



Εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ
Γράφει ο :Υπτγος  ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης            Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης.
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67132.Τηλέφωνο/FAX:25410-25425
Ξάνθη 1η Μαϊ .2017.
30 Απρ Εκκλησιασμός στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου & Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ
    Τελέστηκε στις 30 Απρ.2017 η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος :‘’Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. που υπάρχουν στα Πομακοχώρια του Ν.Ξάνθης’’. Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και φροντίδα του ‘’αναδόχου’’ Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης (Σ.Σ.Π.Δ.Υ), ο οποίος μίσθωσε και λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά μελών, όπως και άλλων επιθυμούντων. Ιερούργησε ο Αιδεσιμώτατος Πατήρ Γεώργιος Αρβανιτίδης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν οι συνταξιούχοι .κκ. Δημήτρης Αμοιρίδης και ο Γεώργιος Μπαμπαΐτης, που στην πορεία πλαισιώθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καραμήτσο.
    Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και προσήλθαν γύρω στα 60-70 άτομα, με ένα λεωφορείο και 3-4 ΙΧΕ οχήματα από την Ξάνθη. Στο εκκλησίασμα παρόντες ήταν όλο το ΔΣ και αρκετά μέλη του ΣΣΠΔΥ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Αντιπρόεδρος ο Ταμίας και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Στρατιωτικό προσωπικό από τις Μονάδες της περιοχής, καθώς και ο Υποδιοικητής με 3 βαθμοφόρους του Αστ. Τμήματος ΕΧΙΝΟΥ.
     Ή ατμόσφαιρα στη Θεία Λειτουργία ήταν κατανυκτική, το φυσικό τοπίο υποβλητικό, ενώ ακούστηκαν και πάλι οι ψαλμωδίες του Ιερέα και των Ψαλτών, που συνοδεύονταν από τους μελωδικούς ήχους της καμπάνας, όπως και από το κελάρυσμα των νερών του ποταμιού που ‘’τρέχει’’ δίπλα στην εκκλησία. Ο Ιερέας στο τέλος μας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία μας, ενώ θεώρησε ως ευλογία  και χαρά για τον ίδιο να ιερουργήσει στο εκκλησάκι, που βρίσκεται μέσα σ’ αυτό το σπάνιας ομορφιάς τοπίο.
    Μετά τον εκκλησιασμό, στην επιστροφή ο ‘’ανάδοχος’’ Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα, στο ξενοδοχείο ’’ ΑΓΡΙΑΝΝΗ’’ της Ξάνθης, για όλο το εκκλησίασμα, όπου προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσκεκλημένος από τον ανάδοχο Σύλλογο.
    Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους/ όσες προσήλθαν, στην Πρόεδρο κ. Άννα Μπαλτζοπούλου όπως και σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΣΠΔΥ, που επιμελήθηκαν, καλλώπισαν και στόλισαν με ολοκαίνουργες σημαίες, λάβαρα, αλλά και λουλούδια το Ιερό Παρεκκλήσι, όπως και  προς το Δ’ Σ. Στρατού για την διάθεση της φορητής μεγαφωνικής συσκευής.
    Το εκκλησάκι που κτίστηκε ισόγειο το 1965 και ανακαινίσθηκε πλήρως το 2014, δυστυχώς συνεχίζει να είναι ημιυπόγειο, ενώ ταυτόχρονα στερείται ηλεκτρικού ρεύματος και σύνδεσης με τη ΔΕΗ.
Ευελπιστούμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες με την αρμόδια ΔΤΥ, για την επίλυση ενός χρονίζοντος και πλήρως τεκμηριωμένου  αιτήματος μας, για την αποκατάσταση του προαυλίου (να ξαναγίνει ισόγειος ο ναός) και την αντιπλημμυρική προστασία του ναού.(πρόταση εκκρεμεί από την ΔΤΥ/ ΠΕ Ξάνθης και παλινδρομεί από το 2015).
    O επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, είναι στις 7 Μαϊ (ΚΥΡΙΑΚΗ) στον Ι.Ν. Αγ. Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού (στη ΜΥΚΗ), που θα τελεστεί με φροντίδα του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης ‘’ Αλησμόνητες Πατρίδες’’
    Επίκαιρη πληροφόρηση, με χρόνους αναχώρησης λεωφορείου και τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχής, θα υπάρξει με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στα ΜΜΕ , όπως και από την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου