Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ -Τους ζητούν να επιστρέψουν μισθούς.Σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ -Τους ζητούν να επιστρέψουν μισθούς.
Για μια στιγμή……
Το Ελεγκτικό Συνέδριο τι παριστάνει ;
Κακώς παρατάθηκαν οι συμβάσεις. Σύμφωνοι. Όμως, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τις παρέτειναν ! Οι εργαζόμενοι, δούλεψαν, πληρώθηκαν , ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ! Καλώς πληρώθηκαν.
Τώρα, εάν κάποιος πρέπει να τα πληρώσει, αυτό είναι άλλο θέμα. Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα πως όταν μια σύμβαση τελειώνει, ΠΑΕΙ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ! Έλεος πια !
    Σοκ για χιλιάδες συμβασιούχους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που τους καλεί να επιστρέψουν μισθούς που έπαιρναν!
    Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική την παράταση  χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ, με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.
    Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την κ. Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη Μαρία Αθανασοπούλου, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της έκρινε με πλειοψηφία 17 ψήφων έναντι 14 ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους.
    Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μονιμοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα, όπως απαγορεύονται και οι παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου