Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Σημαντική τρομοκρατική απειλή «βλέπει» η ΕλβετίαΣημαντική τρομοκρατική απειλή «βλέπει» η Ελβετία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης εξτρεμιστικών επιθέσεων στην Ελβετία «βλέπουν» οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμώντας ότι αναμένονται περισσότερες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος και τους υποστηρικτές του σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Ο Ελβετός υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση στην Ελβετία, αλλά, δυστυχώς, το πότε.
    «
Στην Ελβετία, η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (FIS) στην ετήσια έκθεση-αξιολόγησή της για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα.
    «Η πιο πιθανή τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και επομένως και στην Ελβετία θα συνεχίσει να προέρχεται από την υποκινούμενη από την τζιχάντ τρομοκρατία. Θα πρέπει να αναμένονται και άλλες επιθέσεις», αναφέρεται.
    Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων ένοπλων ισλαμιστών σε Λονδίνο και Παρίσι.
    Σύμφωνα με την FIS, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μεμονωμένα πρόσωπα ή μικρές ομάδες που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ελβετία ή να την χρησιμοποιήσουν ως βάση για να σχεδιάσουν άλλες επιθέσεις.
    Η FIS ανέφερε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους από 500 χρήστες του Ίντερνετ με διασυνδέσεις στην Ελβετία, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διασπορά της τζιχαντιστικής ιδεολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου