Τρίτη 2 Μαΐου 2017

7+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



7+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    H πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, καλωσορίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Οι εκδηλώσεις αυτές καταφέρνουν να αναδείξουν για ακόμα μία φορά τον έντονα καλλιτεχνικό χαρακτήρα της πόλης προωθώντας μορφές τέχνης όπως
ο κινηματογράφος, η μουσική, το θέατρο και άλλα. Ουσιαστικά μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες η πόλη καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αφυπνίσει τους θεσσαλονικείς από την νάρκη του χειμώνα, ο οποίος δεν λέει να μας αποχωριστεί (σαν τα κιλά του Πάσχα ένα πράγμα!), και να τους βοηθήσει να μπουν στο κλίμα του καλοκαιριού που Ε-ε-ε-έρχεται (ΟΧΙ δεν έχω αγοράσει ήδη μαγιό και αντηλιακά για την παραλία… καλά μπορεί και ΝΑΙ)! Επομένως,  εάν και για εσένα ο Μάιος είναι ένας ακόμη λόγος για να γιορτάσεις το ερχομό του καλοκαιριού, ε τότε τι περιμένεις πάρε ιδέες και βγες ΈΞΩ:
Ταινία «Το ταξίδι του αυτοκράτορα 2»:
Η ταινία (διάρκειας 82 λεπτών) αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ αφοσιωμένο στην προσπάθεια της ανάλυσης και της ερμηνείας της άγριας φύσης και συγκεκριμένα της ζωής των πιγκουίνων. Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, η οποία σηματοδότησε και την γέννηση του Αυτοκράτορα, η δεύτερη ταινία έρχεται για να συγκλονίσει για ακόμα μία φορά ολόκληρο τον κόσμο. Ο πιγκουίνος λοιπόν, που συγκίνησε μικρούς κι μεγάλους, ετοιμάζεται να ζήσει το πρώτο του ταξίδι μέσα από την ματιά και τις αναμνήσεις των προγόνων του. Ενστικτωδώς ωθείται προς τον ωκεανό, και έρχεται αντιμέτωπος με απίστευτες δοκιμασίες που θα χρειαστεί να ξεπεράσει για να εκπληρώσει το πεπρωμένο του, το οποίο δεν είναι άλλο από την επιβίωση. Στην αφήγηση της ταινίας ακούμε τον Διονύση Σαββόπουλο. Η Ταινία έκανα πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Απριλίου 2017.
Ταινία «Ο κύριος τίποτα»:
Η ταινία (διάρκειας 117 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία ταινιών δράμα με έντονες ωστόσο δόσεις κωμωδίας. Πρωταγωνιστής είναι ο Νόρμαν, ο οποίος ζει ουσιαστικά μια ζωή στο κυνήγι της δύναμης της φήμης και των χρημάτων. Παράλληλα καθώς τα χρόνια περνούν αποφασίζει, ότι ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω το δικό του προσωπικό σημάδι και για να το πετύχει αυτό θα κάνει τα πάντα. Τελικά όλα θα αλλάξουν, όταν κάνοντας ένα ακριβό δώρο στον Μίσα Έσελ (μελλοντικό πρωθυπουργό του Ισραήλ) θα βρεθεί στο κέντρο ενός γεωπολιτικού δράματος, το οποίο δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί, το οποίο θα απειλήσει τον ίδιο αλλά και τους κόπους χρόνων.  Η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 20 Απριλίου 2017.
Ταινία «Δρόμος της διαφυγής»:
Η ταινία (διάρκειας 110 λεπτών) είναι γαλλικής παραγωγής και κατατάσσεται στην κατηγορία ταινιών δράμα με σημαντικά ιστορικά αλλά και κοινωνικά στοιχεία. Στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία, δύο νεαρά αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, θα βρεθούν μόνοι τους απέναντι στους θανάσιμους κινδύνους που κρύβει το ωμό πολεμικό κλίμα. Ωστόσο παρά το νεαρό της ηλικίας τους θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κουράγιο και γενναιότητα, ώστε να καταφέρουν αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή  αλλά και να ξαναβρούν τους γονείς τους. Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα έγινε στις 16 Απριλίου 2017.
Παράσταση «Κάτω Κόσμος» στο θέατρο Αυλαία:
Το Θέατρο του Άλλοτε για λίγες μόνο παραστάσεις (από 3 έως 25 Μαΐου 2017) θα παρουσιάσει στο θέατρο Αυλαία την παράσταση «Κάτω Κόσμος». Η παράσταση αυτή παρουσιασμένη μέσα από μια σύγχρονη καλλιτεχνική οπτική είναι βασισμένη σε τρία δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια («Γιατί είναι μαύρα τα βουνά», «Λυγερή στον Άδη» και «Του Νεκρού Αδελφού». Το θεατρικό αυτό έργο ουσιαστικά, αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια σύζευξης της παράδοσης με το νέο, μέσω της προσέγγισης του πάντα επίκαιρου και ανεξήγητου θέματος του θανάτου.   
(Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τηλέφωνο: 2310237700, Μέρες: Τετάρτη: 21:00 Πέμπτη: 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό 10€ Φοιτητών και ανέργων 8€).
Παράσταση «Μάρτυς μου ο θεός» στο θέατρο Αυλαία:
Η παράσταση μας μεταφέρει στην Αθήνα του 2004, στην οποία ένας πενηντάχρονος άνδρας ο Χυσοβαλάντης, δίνει τον δικό του αγώνα για επιβίωση, αυτοπραγμάτωση και ευτυχία. Ο ήρωας μας με μοναδικό όπλο το χιούμορ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ζωή του, η οποία παρότι διαδραματίζεται στην φαινομενικά ανεπτυγμένη οικονομικά αλλά και κοινωνικά, Ελλάδα του 2004, ο ίδιος αισθάνεται ότι καταρρέει συνεχώς, διότι βιώνει μία διαρκή ηθική αλλά και κοινωνική κατάπτωση. Ιδιαίτερο στοιχείο του έργου αποτελεί, ότι παρόλο που γράφτηκε πριν από αρκετά χρόνια λειτουργεί προφητικά, παραμένοντας πιο επίκαιρο από ποτέ.  
(Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ, Τηλέφωνο: 2310237700, Μέρες: Παρασκευή 05 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00 Σάββατο 06 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00 Κυριακή 07 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00, Εισιτήρια: 12€, 10€ (προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ανέργων και πολυτέκνων).
Παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» στο θέατρο Αθήναιον:
Ένα βράδυ στην περιοχή του Βοτανικού γίνεται αφορμή για ένα έρθουν όλοι σε επαφή και άρα να εντοπίσουν τα όρια τους. Τί θα ανακαλύψουν για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους  μέσα από αυτή την διαδικασία, η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν. Η παράσταση είναι θεατρική μεταφορά του κλασσικού πια έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια». Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη Μηνά Χατζησάββα. 
(Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Τηλέφωνο: 2310 832060, Μέρες: Παρασκευή 05 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00 Σάββατο 06 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00 Κυριακή 07 Μαΐου 2017, ώρες: 21:00, Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος & 10€ φοιτητικό- ανέργων, Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αθήναιον, 2310832060).
The Comic Con 3-Thessaloniki Comic Convention:
Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου ο κόσμος των κόμικ ζωντανεύει για ακόμα μια φορά στην Θεσσαλονίκη, μέσω του «COMIC CON 3». Το παρών στο μεγαλύτερο comic convention στην Ελλάδα θα δώσουν περισσότεροι από 75 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί. Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες ενώ το μεγάλο αυτό event θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.   
(Μέρες: 5 Μαΐου στις 10 πμ μέχρι 7 Μαΐου στις 9 μμ, Εισιτήρια: €6 εισιτήριο ημέρας (γενική είσοδος) €10 μειωμένο εισιτήριο τριημέρου (προπώληση) €12 εισιτήριο τριημέρου, για παιδιά έως 12 ετών δωρεάν με κάθε ενήλικο εισιτήριο €3 για παιδιά έως 12 ετών).
FAIR TRADE FILM DAYS:
Οι Fair Trade Film Days είναι 2 μέρες (3 και 4 Μαΐου) προβολών για την τροφή μας, το Δίκαιο Εμπόριο & την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία. Πιο συγκεκριμένα το κινηματογραφικό αυτό διήμερο, το οποίο θα λάβει χώρα Αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, θα περιλαμβάνει βραβευμένες ταινίες των τελευταίων ετών που πραγματεύονται επείγοντα παγκόσμια ζητήματα για το μέλλον της διατροφής μας και τον αντίκτυπο των συνηθειών μας στο περιβάλλον και την κοινωνία, κάνοντας έτσι τους θεατές ένα ταξίδι σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Ιταλία και άλλες. Παράλληλα μετά το πέρας της προβολής των ταινιών θα πραγματοποιηθούν και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.   
(3 & 4 Μαΐου, 16.00 - 23.30 | Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκη).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου