Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Βαρύ τσεκούρι -Ενα εκατ. συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το χρόνο από το 2019



Βαρύ τσεκούρι -Ενα εκατ. συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το χρόνο από το 2019
    Βαρύ τσεκούρι σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους φέρνει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης.
    Και αυτό διότι οι μειώσεις που θα υποστούν, κυρίως δε οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα είναι οι μεγαλύτερες από το 2010. Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2019 και θα ανέρχονται κατ' ανώτατο όριο στο 18% της σύνταξης.
    Οπως έγινε γνωστό χθες, θα εφαρμοστούν όχι μόνο σε κύριες αλλά και σε επικουρικές εφόσον προκύπτουν προσωπικές διαφορές για να μπορέσει να βγει ο λογαριασμός και να μην χάσουν οι κύριες το σύνολο της προσωπικής διαφοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια 100.000 συνταξιούχοι να δουν και την κύρια και την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται
    Οπως προκύπτει οι απώλειες για 1,1 εκατ. συνταξιούχους θα διαμορφωθούν από 45 έως 350 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν 2,5 με 3 συντάξεις το χρόνο καθώς οι απώλειες για αρκετές περιπτώσεις ασφαλισμένων θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 3.000 ευρώ το χρόνο. 
    Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Καθημερινή εξήγησε ότι μεγάλοι χαμένοι από το νέο μαχαίρι στις συντάξεις θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία.
    Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως εάν δεν υπάρξει κάποια πρόνοια, το μαχαίρι θα πέσει και στα επιδόματα αναπηρίας, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό της κύριας σύνταξης.
    Μειώσεις θα υπάρξουν και στις συντάξεις χηρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου