Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

"Η μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ"


"Η μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ"
Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (Σάββατο 22/2/2020):
    Χαιρετίζουμε τη μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/2 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
    Περίπου χίλιοι συμπολίτες μας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι και ΑμεΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων και
διαδήλωσαν με παλμό για την αφόρητη κατάσταση με τον ΟΑΣΘ στην πόλη.
    Χαιρετίζουμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, το σωματείο συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις που ένωσαν τη φωνή τους για την άθλια μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ και συνέβαλλαν στην επιτυχία της διαδήλωσης.    

    Χαιρετίζουμε τους κατοίκους των προαστίων και των συνοικιών της Θεσσαλονίκης που ένωσαν τη φωνή τους για το τεράστιο αυτό πρόβλημα της πόλης.
    Οι κινητοποιήσεις, όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα εξαπλωθούν και θα μεγαλώσουν, μέχρι την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κόσμου της Θεσσαλονίκης για να έρθουν ΤΩΡΑ νέα λεωφορεία, να αυξηθούν τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές, να σταματήσει το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ και να κατοχυρωθεί η ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη συγκοινωνία που δικαιούμαστε.
    Η Πρωτοβουλία, που δρα εδώ και ενάμιση χρόνο για το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να κλείσει τα αφτιά του στις αοριστολογίες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα και να συμμετάσχει ενεργά στις διαμαρτυρίες ώστε να δει ορατό αποτέλεσμα.
    Η διαμαρτυρία του Σαββάτου 22/2 δείχνει ότι ο κόσμος της πόλης μπορεί να πετύχει πολλά αν ενωθεί για το κοινό πρόβλημα. Η επίσκεψη του υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη στη Θεσσαλονίκη μία μέρα πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση φανερώνει ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση πιέζονται. Συνεχίζουμε δυναμικά.
    Η Πρωτοβουλία είναι ανοιχτή και καλεί εκ νέου κάθε συμπολίτη/συμπολίτισσα και συλλογικό φορέα στην ερχόμενη συνέλευσή της την Πέμπτη στις 5 Μαρτίου 2020 στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου