Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τσαρλς Ντίκενς | 8 αλήθειες από τον Άγγλο μυθιστοριογράφο


Τσαρλς Ντίκενς | 8 αλήθειες από τον Άγγλο μυθιστοριογράφο
    Ο Κάρολος Ντίκενς (Τσαρλς Ντίκενς) ήταν Άγγλος μυθιστοριογράφος. Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812, στο Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και κριτικούς της κοινωνίας. Επινόησε ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες και θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας της Βικτωριανής Εποχής. Ο «Όλιβερ Τουίστ», οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες», οι «Μεγάλες Προσδοκίες» και ο «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» είναι μερικά από τα πιο διάσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα έργα του. Ο Ντίκενς πέθανε στις 9 Ιουνίου του 1870 στο Γκατζ Χιλ Πλέις.
    * Το κλάμα καθαρίζει τα μάτια, τους πνεύμονες, την όραση, καθαρίζει την όψη, κατευνάζει το θυμό —γι’ αυτό να κλαίτε συχνά.
    * Την αγάπησα ενάντια στη λογική, ενάντια στη βεβαιότητα, ενάντια στην ηρεμία, ενάντια στην ελπίδα, ενάντια στην ευτυχία.
    *Να έχεις μια καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει, έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει, ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά.
    *Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε για τα δάκρυά μας.
    *Έχω υποφέρει, και αυτό με έχει κάνει πιο δυνατό από κάθε άλλο μάθημα. Έχω λυγίσει και έχω σπάσει παίρνοντας –ελπίζω– ένα καλύτερο σχήμα.
    *Το αν θα είμαι τελικά ο πρωταγωνιστής της δικής μου ζωής ή αν αυτήν τη θέση θα την καταλάβει κάποιος άλλος, θα φανεί στις επόμενες σελίδες.
    *Στο ένα της μάτι έλαμπε η αφοσίωση. Στο άλλο ο υπολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου