Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
     «Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που έχει έδρα την Τρίπολη δεν έχει συνταγματική δικαιοδοσία και δρα μονομερώς. Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση οποιασδήποτε αμερικανικής βάσης στην περιοχή της Λιβύης. Το ίδιο ισχύει σε κάθε μορφή ξένης παρέμβαση στο έδαφος της Λιβύης».
    Αυτό τόνισε σε αποκλειστικές του δηλώσεις  στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Λιβύης,  Γιουσούφ αλ Ακουρί, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φατί Μπασάγα, ο  οποίος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια στρατιωτική βάση στο έδαφος της Λιβύης.
    Ο Ακουρί δήλωσε ότι το αίτημα αυτό απορρίπτεται κατηγορηματικά.
    «Αυτά τα αιτήματα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η κυβέρνηση Σάρατζ δεν ακολουθεί την έννομη διαδικασία γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο Ακουρί.
    Σύμφωνα με τον ίδιο η αμερικανική πλευρά δεν σχεδίαζε μια τέτοια ιδέα, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών της Εθνικής Συμφωνίας φάνηκε να επιδιώκει να δοκιμάσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και να κατευνάσει την αμερικανική επίσημη θέση μέσω μιας τέτοιας πρότασης.
Χαφτάρ: «Είμαστε έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, με δύο όρους»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ:pronews.gr 
    Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, θέτει δύο όρους για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.
    Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο πρώτος όρος είναι να απομακρυνθούν από την Λιβύη οι Τούρκοι και Σύριοι μισθοφόροι και ο δεύτερος να σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει όπλα στο καθεστώς του Σάρατζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου