Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τα δωρεάν της εβδομάδας (24/2-1/3) στην Αθήνα


Τα δωρεάν της εβδομάδας (24/2-1/3) στην Αθήνα
    Τραγουδάμε με την Μόνικα στον Ιανό, βρίσκουμε τον… Πουφ κάτω από την Ακρόπολη και περνάμε μια ωραία, δωρεάν εβδομάδα στην Αθήνα.
    Αυτήν την εβδομάδα και Μόνικα θα ακούσουμε λάιβ, και Μέγαρο θα πάμε και την Ακρόπολη θα δούμε υπό τον ήχο μουσικών από αγαπημένους καλλιτέχνες.
Η Μόνικα στον Ιανό
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24)
    Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, στο πλαίσιο του κύκλου «Συναντήσεις με Μουσικούς στο café του ΙΑΝΟΥ» θα συνομιλήσει με τη Monika και ο επίλογος θα είναι, όπως πάντα, μουσικός.
Ο Διονύσης Σιμόπουλος στον Ιανό
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο καφέ του Ιανού
    Ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και συγγραφέας Διονύση Σιμόπουλος, συνομιλεί με τον Νίκο Θρασυβούλου για την τέχνη, την κοινωνία και τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Αφιέρωμα στην Άρντα Μαντικιάν στο Μέγαρο
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00, στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»
    Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο της Άρντα Μαντικιάν, της λυρικής τραγουδίστριας της δεκαετίας του ’50, Οι Φίλοι της Μουσικής και το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στη μνήμη της.
3 συναυλίες κάτω από την Ακρόπολη
Παρασκευή 28, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1 Μαρτίου στον Πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου από τις 17.00.
    Αγαπημένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια σειρά ιδιαίτερων συναυλιών κάτω από την Ακρόπολη σε ένα άκρως μουσικό τριήμερο. Στις
28/2 θα εμφανιστούν οι Wedding Singers και ο Μιχάλης Ρακιντζής, στις 29/2 ο κορυφαίος κλαρινίστας Πετρολούκας Χαλκιάς και η Γλυκερία με την Μελίνα Κανά και την Κυριακή ο Νίκος Φάκαρος με τους Musicaroi, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους Boğaz Musique.
Ηλεκτρονικά Sessions: Nikko Patrelakis Dj set
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) στις 20.00
    Τις τελευταίες Πέμπτες κάθε μήνα, η γαλλική και η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή δίνουν ραντεβού στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου. Αυτήν την Πέμπτη καλεσμένος ο DJ Nikko Patrelakis.
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Χαλάνδρι
Τετάρτη 26 Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου από τις 20.00 στον Κινηματογράφο Αθήνα (Σολωμού 18, Χαλάνδρι)
    Στο Χαλάνδρι και στον κινηματογράφο Αθηνά έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Δράμας ύστερα από συνεργασία του με τον Δήμο Χαλανδρίου. Ευκαιρία για να δούμε 20 βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού 42ου Φεστιβάλ – 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αλλά και να συμμετέχουμε σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους βραβευμένους σκηνοθέτες Κωστή Αλεβίζο, Ανδρέα Βακαλιό, Στέλιο Κουπετώρη, Γεωργία Σωτήρχου, την ηθοποιό Ευθαλία Παπακώστα και τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Φρέντζο.
Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από την Χορωδία των Αθηνών
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 20:30 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας"
    Η Χορωδία δήμου Αθηναίων συναντά τους Βασίλη Γισδάκη και Δώρο Δημοσθένους σε μια συναυλία με τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον Ελληνικό κινηματογράφο της
δεκαετίας του ’50.
«Εγώ η Ποντία, Σεβάς Χανούμ» στην Καλλιθέα
24 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123)
    Μια παράσταση-ύμνος στην Πόντια Σεβάς Χανούμ ή Σεβαστή Παπαδοπούλου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, παρουσιάζεται στην Καλλιθέα σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι ηθοποιοί Πολίνα Γκιωνάκη και ο Λευτέρης Παπανικολάου-Γκιωνάκης. Συγγραφέας του έργου είναι ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς.
Κλασσική μουσική με πνευστά στο Ωδείο Αθηνών
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19)
    Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει έναν νέο κύκλο συναυλιών ελεύθερων για το κοινό, στο πλαίσιο του οποίου θα ακούσουμε αυτή τη Δευτέρα το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος» σε χαρακτηριστικά και αγαπημένα αποσπάσματα έργων των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Βέρντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου