Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ για προσφυγικό: Ένα εθνικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε αστυνομικό


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ για προσφυγικό: Ένα εθνικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε αστυνομικό
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ:pronews.gr
    Για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών σε Χίο και Λέσβο μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» το μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Νίκος Ρήγας. Ο κ. Ρήγας τόνισε πως για άλλη μια φορά ένα εθνικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε αστυνομικό πρόβλημα.
    Όπως υπογράμμισε πρόκειται για διαχρονική τακτική των κυβερνήσεων να προσπαθούν να επιβάλλουν τις πολιτικές τους χρησιμοποιώντας την Αστυνομία.
    Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό έδωσε ως παράδειγμα ιστορίες προηγούμενων ετών όπως τα όσα συνέβησαν στους πλειστηριασμούς, στην Κερατέα, στις Σκουριές, στο Πισοδέρι, καθώς και στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
    «Τα προβλήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να λύνονται μέσα από τον διάλογο» υπογράμμισε.
    Τέλος, κατέληξε πως «ακόμα και άμα γίνουν οι δομές, αυτοί οι άνθρωποι που τόσο καιρό ήταν ελεύθεροι, πως θα μεταφερθούν σε αυτές τις κλειστές δομές; Πάλι με παρουσία αστυνομικών;».
     Προφανώς εξ’ αιτίας της πληθώρας των περιπτώσεων  ξέχασε να αναφερθεί στους ξυλοδαρμούς από την Αστυνομία των πατριωτών οι οποίοι διεμαρτύροντο για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ανακοίνωση κεραυνός για κυβέρνηση από Ένωση Στρατιωτικών: «Γιατί τρέφετε το μίσος μεταξύ των Ελλήνων;»
    Με επιστολή «κεραυνό» προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αναρωτιέται «ποιοι είναι αυτοί που τρέφουν μίσος Ελλήνων προς Έλληνες και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την κατάσταση» με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπουν στο «στόχαστρο» των κατοίκων των νησιών.
    Εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις τους και επισημαίνουν «έχουμε ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας
    Στην ίδια επιστολή η ΠΟΕΣ ξεκαθαρίζει στους κατοίκους των νησιών ότι οι στρατιωτικοί απλώς εκτελούν εντολές.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι.
    Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που εξελίσσονται στις περιοχές σας και τη δυναμική που αναπτύσσετε, προκειμένου να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας.
    Συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών σας, συμφέροντα όλης της Ελλάδος, μπροστά σε αυτό που προφανώς διαβλέπετε ότι έρχεται.
    Με την παρούσα επιστολή μας, παρακαλούμε όπως μεταφέρετε σε όλες και όλους τις/τους κατοίκους των περιοχών σας ότι η Ομοσπονδία μας, εκφράζουσα τα συμφέροντα εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, βρίσκεται στο πλευρό σας και νοερά συμπαρίσταται στον αγώνα σας, τον οποίο θαυμάζουμε και συγχαίρουμε, αφουγκραζόμενοι τις εύλογες αγωνίες σας για το αύριο.
    Ως Ομοσπονδία, έχουμε πολλάκις ζητήσει την άμεση απεμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του έμψυχου δυναμικού της, των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε ενέργεια και εμπλοκή τους με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθόσον τούτη εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.
    Οι Έλληνες στρατιωτικοί, ανεξαρτήτως βαθμού, ως δημόσιοι λειτουργοί, εκτελούν εντολές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Καλούμε όμως, όλες και όλους τις/τους κατοίκους των περιοχών σας και ιδίως εσάς τους ίδιους, ως τοπικούς ηγέτες, όλοι μαζί να αναρωτηθούμε, ποιος ή ποιοι είναι πίσω από όλη αυτή την κατάσταση. Ποια πολιτική έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο;
    Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θρέφουν το μίσος Έλληνα εναντίον Έλληνα και οπλίζουν το χέρι τους για αλληλοσπαραγμό; Ποια πολιτική, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που ωθούν Έλληνες πολίτες να στρέφονται φραστικά ή και με όποιο άλλο τρόπο, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, εναντίον Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εξακολουθούν μέσα από δραματικές περικοπές να σταθούν περήφανα και να υπερασπίσουν την Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της Χώρας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου