Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αντίθετο το ΕΕΘ με το "γιουσουρούμ" στην ΕυκαρπίαΑντίθετο το ΕΕΘ με το "γιουσουρούμ" στην Ευκαρπία
    Η υπαίθρια αγορά, που αποφάσισε να φιλοξενηθείται κάθε Κυριακή στην Ευκαρπία ο Δήμος Παύλου Μελά είναι σε αντίθεση με τη νομιμότητα και θα πλήξει τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής, τονίζει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γ. Δεμουρτζίδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας Μιχάλης Ζορπίδης.
    Με την επιστολή το ΕΕΘ ζητά να ανακληθεί η απόφαση για να αποκλειστεί έτσι η δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνσμού αλλά και παρανομίας όπως και φοροδιαφυγής.
    Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,
    Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να πληροφορήσετε επίσημα το Επιμελητήριο μας για την απόφαση του Δήμου σας να επιτρέψει τη λειτουργία υπαίθριας κυριακάτικης αγοράς στην Ευκαρπία. Η απόφαση σας βρίσκει κάθετα αντίθετο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για λόγους που σχετίζονται με την ευταξία και την τήρηση της νομοθεσίας αλλά και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που αυτή δημιουργεί.
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
    Σας είναι γνωστό το ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναγκάζονται να λειτουργούν όσοι επαγγελματίες και καταστηματάρχες έχουν επιβιώσει έως τώρα. Η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία και κυρίως η μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη έχουν οδηγήσει πολλούς συναδέλφους στην ανεργία.   Το κράτος μας δεν έχει λάβει ποτέ την παραμικρή μέριμνα για μας ώστε να μας υποβοηθήσει να παραμείνουμε στην αγορά, παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται δυστυχώς και η δική σας απόφαση. Η υπαίθρια αγορά και μάλιστα την Κυριακή έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών, που είναι δημότες σας. Αφαιρεί όγκο εργασίας από τους ανθρώπους που πληρώνουν με αιματηρές προσπάθειες τους δημοτικούς φόρους,  την εφορία και τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά αιμοδοτούν παράλληλα την τοπική και εθνική οικονομία, μέσω της αλυσίδας της οικονομίας. Η λειτουργία υπαίθριας αγοράς αποτελεί κραυγαλέα παραβίαση των κανόνων της αγοράς και δημιουργία συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού! Είναι αμφίβολο εάν οι άνθρωποι που θα πωλούν στο γιουσουρούμ αυτό αγαθά και προϊόντα ακριβώς ίδια με αυτά που πωλούν συνάδελφοι του στεγασμένου εμπορίου, πληρώνουν φόρους, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Εάν δεν επιβαρύνονται με κάποιους από τους φόρους και χαράτσια που έχουν επιβληθεί στους νόμιμα λειτουργούντες συναδέλφους μας τότε είναι λογικό να μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους φθηνότερα. Ωστόσο, η διαφορά αυτή προκύπτει από αντικοινωνικούς τρόπους.
    Για τους λόγους αυτούς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας καλεί να αποσύρετε την απόφαση σας και να μην επιτρέψετε την λειτουργία ανοικτής αγοράς στην Ευκαρπία, σεβόμενοι πρώτα απ’ όλα τους δημότες σας και συναδέλφους μας.
Για το ΕΕΘ
Μιχάλης Ζορπίδης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου