Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ποινή προσωρινής απόλυσης σε επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΠοινή προσωρινής απόλυσης σε επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
    Ήταν πρόεδρος του «Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σερρών» όταν παραχώρησε το γήπεδο της πόλης για συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και υπέγραψε ως αμοιβή το 7% επί των πωλήσεων των εισιτηρίων και όχι 15% έως 25%, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία
    Την πειθαρχική ποινή της προσωρινής απόλυσης 1 μηνός επέβαλε σε επίκουρο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το πειθαρχικό συμβούλιο του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ. Στον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τις Σέρρες είχε ασκηθεί πειθαρχική αγωγή για συμπεριφορά, "που απάδει στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού", αναφορικά με την εμπλοκή του στη διοργάνωση συναυλίας του γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη προ δεκαετίας.
    Το πειθαρχικό συμβούλιο υπό την προεδρία της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, έκρινε ότι δεσμεύεται από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο εγκαλούμενος κηρύχθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως επτά μηνών για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη μετά την απόρριψη από τον Αρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης, που είχε ασκήσει ο πανεπιστημιακός.
    Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο επίκουρος καθηγητής με την ιδιότητά του ως προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σερρών" προχώρησε στην παραχώρηση του γηπέδου της πόλης για την εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησε και υπέγραψε να λάβει η δημοτική επιχείρηση ως αμοιβή για την συγκεκριμένη παραχώρηση ποσό ίσο με το 7% επί των πωλήσεων των εισιτηρίων και όχι 15% έως 25%, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. Δεδομένου ότι διατέθηκαν 5.964 εισιτήρια, αξίας 20 ευρώ το ένα, και εισπράχθηκαν 119.280 ευρώ, το ποσό που θα έπρεπε να εισπράξει ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σερρών με βάση το νόμιμο ποσοστό του 15% ανέρχονταν σε 16.414,68 ευρώ και όχι σε 7.660,17 ευρώ, που τελικά εισέπραξε.
    "
Ο εν λόγω εγκαλούμενος γνώριζε ότι με την ενέργεια του αυτή επέρχεται ελάττωση της περιουσίας του εκπροσωπούμενου από αυτόν παραπάνω Ν.Π.Δ.Δ., πλην όμως υπέγραψε το άνω συμφωνητικό με ποσοστό αμοιβής 7% για να ωφεληθεί η διοργανώτρια της συναυλίας επιχείρηση κατά το αντίστοιχο μη εισπραχθέν ποσοστό του 8% επί των εισιτηρίων. Τα παραπάνω αποτελούν και παραδοχές της υπ' αριθ. .../2013 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο εγκαλούμενος κηρύχθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως επτά μηνών", αναφέρεται στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου