Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Γεώργιος Επιτήδειος
    Ο εθνικός μας ποιητής έχει πει: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου». Αυτό ακριβώς το μεγαλείο εκδηλώθηκε έντονο κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη Κυριακή. Εκατοντάδες χιλιάδων Ελληνίδες και Έλληνες, όχι μόνον από την Μακεδονία αλλά από κάθε γωνία της Ελλάδος, ακολούθησαν την προτροπή του ποιητού και με την εντυπωσιακή παρουσία τους έστειλαν σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνον απέτισαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίσθηκαν και έπεσαν για να απελευθερωθεί, αρχικά και να μείνει ελεύθερη στην συνέχεια η Μακεδονία μας, όχι μόνο διετράνωσαν στα πέρατα της Οικουμένης ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περιλαμβάνει η ονομασία των Σκοπίων την λέξη «Μακεδονία» αλλά έδωσαν ταυτόχρονα και ηχηρό κόλαφο στην ΝΔ, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο (αν και αυτός μεταμελήθηκε) οι οποίοι έδωσαν εντολή στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και σε όλους τους πολίτες να μη λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.
    Επί πλέον απέδειξαν ότι έχουν ενστερνισθεί και, για τον λόγο αυτόν υπάκουσαν, κάποια άλλη εντολή. Εκείνη του σοφού προγόνου μας ο οποίος συνιστά να θέτουμε την πατρίδα «εν μείζονι μοίρα» και κατέδειξαν ότι, σε αντίθεση με κάποιους πολιτικούς και τους συνοδοιπόρους τους, όσες και όσοι συμμετείχαν είναι άνθρωποι «νουν έχουσι».
    Ο απόηχος όμως του συλλαλητηρίου έχει καταλαγιάσει και η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να δεχθούμε ότι τα δεδομένα είναι πλέον διαφορετικά και οφείλει όχι μόνον η κυβέρνηση αλλά και ολόκληρος ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος (πλην Χρυσής Αυγής φυσικά της οποίας οι απόψεις ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρες επί του θέματος της ονομασίας) να ενεργήσουν σύμφωνα με αυτά.
    Κατ’ αρχάς έχει φανεί κατά τρόπο ο οποίος δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως ότι η λαϊκή βούληση βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την αδρανή έως και ενδοτική στάση τόσο της παρούσας, όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά και των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων που αποδέχονται την σύνθετη ονομασία.     Αυτό το δεδομένο παρέχει ένα σημαντικό όπλο στην κυβέρνηση να ασκήσει, με μεγαλύτερη ένταση, πιέσεις όχι μόνο προς τα Σκόπια αλλά και κυρίως προς τις ΗΠΑ οι οποίες επείγονται να ενταχθεί το γειτονικό μας κράτος στο ΝΑΤΟ, το ταχύτερο δυνατόν, για λόγους που έχουν ήδη αναλυθεί. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί αποδίδουν τεράστια σημασία στην κοινή γνώμη την οποία σέβονται σε μεγάλο βαθμό.   Επιβάλλεται συνεπώς να δηλώσει η κυβέρνηση ότι δεν είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται χωρίς να λαμβάνει υπόψη την λαϊκή βούληση καί να πολιτεύεται με τρόπο ο οποίος βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.
    Οφείλει να καταστήσει σαφές στις ΗΠΑ ότι πρέπει να πιέσουν τα Σκόπια όχι μόνο να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα της χώρας τους τα άρθρα που εκφράζουν αλυτρωτισμό, αλλά να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με νέα ονομασία η οποία δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Το ποιά θα είναι αυτή δεν μας απασχολεί. Εμείς άλλωστε δεν θα παίξουμε τον ρόλο του «νονού» των Σκοπίων ώστε να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη ονομασία. Ας αποφασίσουν αυτοί και εμείς θα την αποδεχθούμε, εφόσον δεν παραπέμπει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην Μακεδονία.
    Θα πρέπει επίσης να ζητήσουμε από την αμερικανική κυβέρνηση «να τραβήξει το αυτί» του Νίμιτς ο οποίος, μεσούσης της διαπραγματεύσεως, αποκαλεί με θράσος τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες» προκαλώντας μας και προσπαθώντας είτε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα είτε να μας πιέσει αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή είναι η θέση των Αμερικάνων.
    Άλλο ένα επιχείρημα το οποίο πρέπει να θέσει η ελληνική πλευρά είναι ότι, σε περίπτωση κατά την οποία αποδεχθεί σύνθετη ονομασία, η οργισμένη αντίδραση του ελληνικού λαού θα οδηγήσει την χώρα μας σε αποσταθεροποίηση. Οι Έλληνες δεν είναι αδιάφοροι για τα εθνικά μας θέματα όπως ενδεχομένως, ορισμένοι πολιτικοί μας, έχουν αφήσει να εννοηθεί.
    Αντιθέτως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αποφασιστικοί και την παραχώρηση στα Σκόπια του ονόματος της Μακεδονίας θα την θεωρήσουν ως εσχάτη προδοσία. Εάν ο αντίλογος από την αμερικανική πλευρά είναι πως, αυτή την στιγμή η χώρα που κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση είναι τα Σκόπια, η απάντηση πρέπει να είναι πως η πιθανότητα αποσταθεροποιήσεως των Σκοπίων προέρχεται από τους Αλβανούς της χώρας τους οποίους οι Αμερικανοί είναι πολύ εύκολο να «συνετίσουν». Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί η διπλωματική ήττα, το μόνο το οποίο πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (Veto) το οποίο διαθέτει και να στερήσει από τα Σκόπια την ατλαντική αλλά και την ευρωπαϊκή τους προοπτική.
    Για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, πρέπει η ελληνική πλευρά να δηλώσει πως τα περιθώρια ανοχής και διαλλακτικότητός μας έχουν εξαντληθεί. Τώρα πρέπει να πιεσθούν τα Σκόπια να επιδείξουν πνεύμα πραγματισμού και κατανοήσεως. Μέχρις ότου συμβεί αυτό μπορούμε να περιμένουμε και φυσικά δεν πρέπει να δεχθούμε πιέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να συμφωνήσουμε μέχρι τον Ιούλιο οπότε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που φιλοδοξεί να ανακοινώσει την ένταξη των Σκοπίων σε αυτό. Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να λήξει σε λίγους μήνες με τρόπο μάλιστα που έρχεται σε αντίθεση με την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
    Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι οι διπλωματικοί ελιγμοί της κυβερνήσεως είναι αρκετοί και εάν μεθοδευτούν σωστά θα έχουν ως αποτέλεσμα την λύση του προβλήματος με τρόπο που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα μας. «Καιρόν πρόσμενε» (περίμενε την ευκαιρία), έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και την ευκαιρία την έδωσε με τον πλέον σαφή και εμφατικό τρόπο ο ελληνικός λαός. Υποχρεούμαστε συνεπώς να μην τον αγνοήσουμε, ούτε, πολύ περισσότερο, να τον απογοητεύσουμε.
Γεώργιος Επιτήδειος Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου