Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, για ακόμα μια εβδομάδα δεν σε αφήνει να ησυχάσεις (δηλαδή πάρε το απόφαση πια, όσο είμαι εγώ εδώ, με τις υπέροχες προτάσεις μου, δεν θα περάσεις εβδομάδα μέσα στο σπίτι! Ακούστηκα λίγο κάπως απειλητικός πιστεύεις; Τέλος πάντων!
    Επομένως, για ακόμα μια φορά, χάρη στην πλήρως ενημερωμένη ατζέντα μου, έχεις στην διάθεση σου πάρα πολλές επιλογές για έξοδο, γιατί η Θεσσαλονίκη ως γνωστόν είναι μία πόλη, που δεν επαναπαύεται πότε! (Ναι είμαι υπερβολικός το ξέρω! Θεσσαλονίκη μένουμε όχι στο Λας Βέγκας, αλλά τι να κάνω και εγώ ο χριστιανός πρέπει κάτι να πω για να σε πείσω να βγεις! Πως αλλιώς;) Τέλος πάντων, καλά να περάσεις!:
Ταινία «1968»:
    Η ταινία (διάρκειας 93 λεπτών) είναι ένα κοινωνικό δράμα ελληνικής παραγωγής. Ο αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, έτσι με αφορμή αυτό το γεγονός αποφασίζει να κάνει μία ταινία αφιερωμένη στην αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού. Με άλλα λόγια, αυτός ο θρυλικός αγώνας στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα και ο ποίος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ αποτελεί την αφετηρία για την αποκάλυψη μιας αγνής και αντιφατικής εποχής.
Η προβολή της ταινίας ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 2018.
Ταινία «Ο Λαβύρινθος Η Τελική δοκιμασία»:
    Η ταινία (διάρκειας 141 λεπτών) είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Στο συναρπαστικό φινάλε του Λαβυρίνθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από την πιο επικίνδυνη εμπειρία της ζωής τους;
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 25 Ιανουαρίου 2018.
Ταινία «Αόρατη κλωστή»:
    Η ταινία (διάρκειας 130 λεπτών) είναι ένα κοινωνικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ αρχίζουν να κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, ένα πολύ μεγάλο πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται πραγματικά την Άλμα συνειδητοποιεί, πως η απόλυτα προγραμματισμένη ζωή του αρχίζει να καταρρέει, και κάτι τέτοιο τον φοβίζει. Η κατάληξη φαίνεται, ότι θα είναι καταστρεπτική και για τους δύο.
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στη 1 Φεβρουαρίου 2018.
Παράσταση «ΝΤΑ» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών:
    Το "ΝΤΑ", το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε για την κηδεία του πατέρα του και τότε αρχίζει να βιώνει από την αρχή όλη την προηγούμενη ζωή του. Ο χρόνος εξ αρχής κυριαρχεί στην παράσταση, καθώς το έργο φαίνεται να προσεγγίζει την ασάφεια αυτής της πολυδιάστατης έννοιας μέσα από την υποκειμενική αλλά και αντικειμενική χροιά της.
(Διεύθυνση: θέατρο εταιρείας μακεδονικών σπουδών, Μέρες: από Κυριακή (19:00) Τετάρτη (18:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ από: Ticketmaster Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Καταστήματα Cosmote VIVA, τηλέφωνο 11876 Public).
Παράσταση «Γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Τ:
    Ο Γυάλινος κόσμος είναι το πιο αυτοβιογραφικό και ρεαλιστικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου αντλεί γεγονότα αυτούσια από την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειάς του, στο Σαιντ Λιούις. Στο πρόσωπο της δυναμικής αλλά κολλημένης στο παρελθόν Αμάντας, όπως και σ’ αυτό της εύθραυστης Λώρας, ο Τένεσι Ουίλιαμς αποτυπώνει χαρακτηριστικά τόσο της μητέρας του Εντουΐνας, όσο και της αδερφής του Ρόουζ, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και το 1938 και υποβλήθηκε σε λοβοτομή.
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή (19:00) Παρασκευή (21:30) Σάββατο (21:30), Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ μειωμένο, 8€ ανέργων Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).
Παράσταση «Μια ξεχωριστή ημέρα» στο θέατρο Αυλαία:
    Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται για λίγες μόνο εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου και θα κάνει πρεμιέρα συμμετέχοντας στο φεστιβάλ «ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΕΙ ΑΥΛΑΙΑ».
    Ο Γκαμπριέλε διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις αντιλήψεις του. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Η παράσταση καταφέρνει να θίγει πολύ σημαντικά θέματα όπως, ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία, και γενικότερα οι κοινωνικές προσταγές της εποχής. Τους ρόλους που αντίστοιχα ερμήνευσαν στην ταινία ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η Σοφία Λόρεν, ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα, υποσχόμενοι να συνεπάρουν το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 8 (21:15) 9 (21:15) 10 (20:00) 11 (20:00) 15 (21:15) 16 (21:15) και 17 (21:15) Δεκεμβρίου 2017, Εισιτήρια: 12 ευρώ).
GOOD VYBZ at Uberdooze:
    Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη).
Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
    Μετά τη τεράστια επιτυχία που γνώρισαν στην μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία τους στα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και τις δυο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ξαρχάκος αποφάσισαν να συνεχίσουν την υπέροχη συνεργασία τους και το χειμώνα. Οι δύο μεγάλοι αυτοί καλλιτέχνες έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο μοναδικές συναυλίες, προκειμένου να χαρίσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης απίστευτες μουσικές στιγμές.
(Διεύθυνση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέρες: 30 Ιανουαρίου 2018 και 1 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 40€, 35€, 30€, 25€, 15€, Σημεία προπώλησης: στο Μέγαρο Μουσικής, στην πλατεία Αριστοτέλους και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr, viva.gr.).
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Μελίνα Κανά στο Block 33:
    Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Μελίνα Κανά αποφασίζουν αυτό τον χειμώνα να συνεργαστούν, ενώνοντας την αγάπη τους για την καλή και διαχρονική μουσική αλλά και για την καλλιτεχνική δημιουργία. Μαζί λοιπόν, στην σκηνή και με όπλα τα τραγούδια της μακροχρόνιας πορείας τους, έρχονται στην Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές εμφανίσεις, προκειμένου να συναντηθούν μουσικά αλλά και ονειρικά με το κοινό, που τόσο πολύ τους έχει αγαπήσει.
 (Διεύθυνση: Block 33, Μέρες: 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 22:30, Σημεία προπώλησης: viva.gr, Σάρωθρον, Media Markt, Seven Spots).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;
Νίκος Αγγελής Άνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου