Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Άγνωστα στοιχεία για την αγάπη & τον έρωτα!



    Ξέρατε ότι οι αγκαλιές χαρίζουν μακροζωία, και πως ένα μόνο φιλί αρκεί για να ηρεμήσετε, μετά από μια δύσκολη μέρα; Οι έρευνες που ακολουθούν αποδεικνύουν περίτρανα πως, όταν η επιστήμη αποφασίζει να ασχοληθεί με την αγάπη, θετικά και αισιόδοξα συμπεράσματα είναι σχεδόν πάντα εγγυημένα.
Οι αγκαλιές χαρίζουν χρόνια
    Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολάινα, στις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται για 20 λεπτά την ημέρα είχαν χαμηλότερους καρδιακούς παλμούς και αρτηριακή πίεση, σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν.
Θεραπεύουν, επίσης, τους πονοκεφάλους
    Η οξυτοκίνη, ή «ορμόνη της αγάπης» όπως την έχετε επίσης ακουστά, που απελευθερώνει ο εγκέφαλός μας όταν μας αγκαλιάζουν, έχει επίσης διαπιστωθεί ότι θεραπεύει τους πονοκεφάλους.
Τα φιλιά μειώνουν το στρες
    Αυτή εδώ η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, μειώνονται όταν φιλάμε τον/ την σύντροφό μας. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι όσο πιο μακροχρόνια η σχέση, τόσο μεγαλύτερη η πτώση της κορτιζόλης.
Όταν κοιτιόμαστε στα μάτια, οι καρδιακοί παλμοί συντονίζονται
    Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα που εξέτασε 32 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, τα οποία κοιτάζονταν απλώς στα μάτια για 3 μόλις λεπτά.
Η φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να απαλύνει τον σωματικό πόνο
    …Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την κοιτάξεις, σύμφωνα με αυτό το πείραμα που πραγματοποιήθηκε το 2009. Την ίδια επίδραση έχει, επίσης, και το να κρατάς το χέρι του συντρόφου σου.
Όταν είσαι ερωτευμένος, ο κόσμος σε θεωρεί πιο αξιόπιστο
    …Κι αυτό οφείλεται, και πάλι, στην οξυτοκίνη που εκκρίνεις. Τις λεπτομέρειες τις έχει αυτή εδώ η έρευνα.
Αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά, χρειάζεται μόλις 1/5 του δευτερολέπτου για να συμβεί
Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει ντοπαμίνη, οξυτοκίνη, αδρεναλίνη και άλλες ορμόνες που σχετίζονται με τον έρωτα μόλις 0,2 δευτερόλεπτα από την πρώτη φορά που θα αντικρίσει κάποιον που του αρέσει.
Οι άνδρες ερωτεύονται πολύ πιο εύκολα
    Στην ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 το 55% των ανδρών δήλωσαν ότι έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά –για τις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε μετά βίας το 44%.
Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί
    Και κρατιούνται από τις ουρές τους όταν κολυμπάνε –το αντίστοιχο με το ανθρώπινο περπάτημα χέρι-χέρι.
Αυτή η εμμονή που παθαίνεις με το αντικείμενο του πόθου σου όταν πρωτοερωτεύεσαι…
    …Είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που κάνει τους πάσχοντες από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή να υποφέρουν. Δεν φταις εσύ, είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να το παθαίνουμε. Και δεν μπορείς να το αποφύγεις, οπότε χαλάρωσε κι απόλαυσέ το. Έτσι κι αλλιώς δεν κρατά πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου