Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Διεγράφη πρόστιμο 2 εκ. ευρώ του ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη!



Διεγράφη πρόστιμο 2 εκ. ευρώ του ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη!
Γράψτε και το όνομα, βρέ !
naftemporiki.gr
Newspistol
    Πρόστιμο περίπου 2 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη για την πώληση πανάκριβων ρολογιών με εικονικά τιμολόγια, φέρεται να διεγράφη από μέλη φορολογικής Αρχής, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς!
    Οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννη Σέβη, μετά από εντολή της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετά το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του Δημοσίου, σε βάρος του προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 22381994.
    Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
    Με βάση τις εκθέσεις που συντάχθηκαν από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη, καταλογίστηκε ότι πουλούσαν ρολόγια τα οποία εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού, και έτσι εκ του νόμου είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ. Μάλιστα, φέρονται, σύμφωνα με τους ελέγχους, να έβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της Γερμανικής τελωνειακής αρχής, ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο Εξωτερικό!
    Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν, συμψήφισαν τον αναλογούντα ΦΠΑ, με αποτέλεσμα για τις επίμαχες πωλήσεις να μην πληρώνουν ΦΠΑ ούτε ένα Ευρώ!
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΣ
    Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και δεύτερος έλεγχος που έγινε στην εταιρεία και η ΔΟΥ επέβαλε πρόστιμα.
    Τότε, ο επιχειρηματίας άσκησε προσφυγή και η επιτροπή παρά την αρνητική εισήγηση, αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά πλειοψηφία (3-1) να κάνει δεκτές τις προσφυγές και να ακυρώσει την επιβολή των προστίμων.
    Η επιτροπή όμως δεν δικαιολόγησε την απόφασή της, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως λένε εισαγγελικές πηγές, «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών-υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων».
    Η υπόθεση ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, ενώπιον της οποίας θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου